Електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію авто перевірятимуть через QR-код

Прес-служба
23 жовтня 2019, 15:22
  Перегляди 13675

Електронні посвідчення водія та техпаспорт

Кабінет Міністрів України погодив запуск експериментального проекту щодо застосування електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які можуть пред’являтися поліцейським замість документів, виданих на бланках. Відповідні постанова та порядок, ініційовані Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ, прийняті під час засідання Уряду 23 жовтня.

Е-права та е-техпаспорт.

Це цифровий образ виданих особі пластикових посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт), що містить унікальний електронний ідентифікатор (QR-код). Відповідно до затвердженої постанови, водій зі свого смартфону може пред’являти ці документи поліцейському, а той за допомогою спеціальних технічних засобів підтвердити дані в електронних ресурсах єдиної інформаційної системи МВС.

Для замовлення е-посвідчення водія чи е-техпаспорта громадянину лише доведеться завантажити на смартфон мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія) та пройти електронну ідентифікацію.

Е-права та е-техпаспорт формуються автоматично за наявності в єдиній інформаційній системі МВС усіх відомостей, що зазначаються в посвідченні водія та свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, у тому числі фотографії (відцифрованого образу обличчя) особи для формування е-посвідчення водія.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт