Долучайтесь до обговорення Концепції розвитку сфери штучного інтелекту в Україні

Прес-офіс
21 травня 2020, 09:02
  Перегляди 7776

Останні десять років передові країни світу інвестують сотні мільярдів доларів у розробку технологій штучного інтелекту (машинне навчання, комп'ютерний зір, обробка природної мови). Його використання в продуктах та послугах, а також в оборонній сфері стає одним з ключових елементів успіху на міжнародних ринках.

Штучний інтелект розвивається і в Україні. Кілька компаній у сфері ШІ з українським корінням вже придбали міжнародні корпорації такі як Snap, Google, Rakuten. Активно використовуються в різних сферах чат-боти.

Тому для системного розвитку ШІ Мінцифри створило експертний комітет, а також розробило Концепцію розвитку сфери штучного інтелекту в Україні, яку сьогодні виносимо на публічне обговорення.

Концепція передбачає:

  • розвиток людського капіталу та акцент на освіті розробників в сфері ШІ (їхні зарплати на ринку вдвічі вищі, чим звичайних програмістів)
  • розвиток підприємництва з використанням ШІ
  • активне впровадження технологій ШІ в державному секторі та основних індустріях країни
  • необхідність дотримання права на конфіденційність і прайвасі людини (плануємо розробити Етичний Кодекс використання ШІ, враховуючи європейський досвід)

Особливу увагу приділено використанню ШІ у сфері кібербезпеки та оборони. Адже дуже важливо мати правильний баланс між ШІ розробленим сторонніми постачальниками та національними.

Завдяки розвитку ШІ і його інтеграції в економічно важливі сектори ми зможемо збільшити частку інтелектуально містких продуктів в Україні. І, як наслідок, увійти в топ-10 рейтингу розвитку ШІ у світі (AI Readiness Index by Oxford Insights, AI Index by Stanford University).

До розробки концепції долучились найкращі практики у сфері ШІ з підтвердженим міжнародним успіхом, а також її було обговорено з більш ніж 100 галузевих експертів.

Ознайомитись з документом можна за посиланням – https://bit.ly/3e5JNUl

Нам важлива ваша думка, тож долучайтесь до обговорення!

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт