Держслужбовців навчили працювати з відкритими даними завдяки програмуванню

  Перегляди 1024

1 серпня відновив роботу Єдиний державний вебпортал відкритих даних (data.gov.ua). Розпорядники інформації вже починають публікувати та оновлювати свої набори даних. Але на цьому політика відкритих даних не закінчується. Одним із пріоритетів розвитку відкритих даних в Україні є підвищення компетенції у цій сфері серед держслужбовців. Цього тижня відбулося перше навчання держслужбовців у цій сфері від початку повномасштабного вторгнення.

CEO/Data Analyst компанії Waste Ukraine Analytics Андрій Гнап провів тренінг під назвою «Відкриті дані про відходи в Україні. Якість відкритих даних і мова R». У ньому взяли участь представники 11 органів влади.

Головна мета тренінгу — навчити ефективно користуватися відкритими даними мовою програмування R. 

Під час навчання учасники дізналися про те, як:

  • готувати дані до оприлюднення;
  • трансформувати дані;
  • здійснювати імпорт/експорт даних у середовище R studio;
  • використовувати мову програмування R тощо.

Також учасники обговорили нагальні питання у цій сфері, а саме типові проблеми при підготовці відкритих даних, якість їхньої публікації у сфері екології та захисту навколишнього середовища. А також можливості, які надає мова програмування R. Наприкінці учасники отримали сертифікати від Мінцифри.

Тренінг реалізовано за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства, а також Мінцифри.

 

 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт