11,2 млн разів українці скористалися е-підписом на ресурсах Мінцифри від початку року

  Перегляди 1927

Використання електронного підпису під час оформлення різних видів документів стає все популярнішим. Лише від початку року ресурсами Мінцифри для ідентифікації, накладення та перевірки е-підпису скористалися 11,2 млн разів.

Про це заявила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська під час сесії Всеукраїнського форуму “Україна 30” на тему: “Цифровізація як невід’ємна складова сфери трудових відносин”. 

“Торік усе, що сьогодні сприймається як звичний формат роботи, здавалося майже неможливим. 2,7 мільярда людей у результаті пандемії опинилися в умовах обмежувальних заходів. Це чотири з п’яти працівників глобального ринку праці. Показово, що люди вчаться працювати віддалено. У попередні роки найбільші проблеми були в комунікації та співпраці (20%), тоді як у 2021 році це лише 16%”, — зазначила Людмила Рабчинська. 

За 2020 рік в Україні скористались 3,9 млрд разів електронними підписами та печатками на кваліфікованих сертифікатах. Це на 134% більше, ніж у 2019 році.

 Мінцифра спрощує всі державні процеси та вже з вересня починає впровадження режиму “без паперів”. Електронний підпис — один із найважливіших елементів доступу до всіх переваг цифрового світу. Це дозволить більшій кількості людей без перешкод користуватися діджитал-технологіями в щоденних справах, комунікації та бізнесі. 

 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт