Якісне та безпечне навчання в умовах війни: школи Київщини отримали Wi-Fi-роутери та вебкамери від міжнародних партнерів

  Перегляди 125

Школи Київської області одержали 91 Wi-Fi-роутер та 57 вебкамер від CISCO за сприяння USAID.

Техніку використають для підключення інтернету в укриттях та облаштування кабінетів інформатики, незабаром усі передані девайси з’являться на дашборді від Міністерства освіти та науки України. Це дасть змогу учням безпечно та якісно навчатися навіть під час повітряних тривог. 

Допомога надійшла в межах меморандуму про співпрацю, який у червні 2023 року уклали Мінцифра та Cisco. Підписання меморандуму дало змогу Україні приєднатися до програми Cisco Country Digital Acceleration. Упродовж 2023 року завдяки діяльності цифрової команди Київської військової адміністрації 91% укриттів у закладах дошкільної освіти та 84% укриттів у закладах загальної середньої освіти забезпечили доступом до інтернету. 

Програма Cisco Country Digital Acceleration діє в понад 50 країнах світу. Її мета — прискорити цифровізацію, створити нові робочі місця та збільшити ВВП. Також вона сприяє активному використанню інновацій у державному та приватному секторах. Участь України в цій програмі допомагає ефективніше впроваджувати технологічні інструменти та інноваційні рішення в освітніх проєктах, зокрема в проєкті «Цифрові школи». У його межах навчальні заклади у 23 областях України отримають 1 600 Wi-Fi-роутерів та 1 000 вебкамер.

Проєкт «Цифрові школи» реалізується спільно з компанією Cisco, Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України в межах підписаного меморандуму про співпрацю в галузі інновацій та цифровізації.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт