Уперше в Полтаві в Дія.Бізнес відбудеться ідеатон для громад з усієї України

  Перегляди 932

Тривалий час Мережа захисту національних інтересів «АНТС» збирала ідеї від найактивніших українців, які переймаються проблемами своєї громади та мають інноваційні рішення для покращення життя в цих громадах. Найбільш значущі проєкти обиратиме експертна комісія на ідеатоні в Полтаві, щоби втілити їх у життя і профінансувати.

21 січня 2022 року 16 учасників із різних міст і селищ України завітають до центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Полтаві. Разом із менторами вони доопрацюють власні ідеї для розв'язання реальних проблем у своїх громадах, а також запрезентують їх перед відбірковою комісією.

«Ми розглянули 105 поданих заявок від учасників з усієї України в межах всеукраїнського проєкту HALLI  — інкубатора для виявлення, підтримки та впровадження інновацій на місцевому рівні, щоб разом з активними змінотворцями “дошліфувати” найцікавіші задуми від ідеї до проєкту. Найкращі отримають 5000 $ на реалізацію найцікавішої ідеї», — розповіла менеджерка та менторка проєкту HALLI Марія Голуб.

«При розробці проєкту HALLI ми очікували, що процес реформи децентралізації сформує потенціал до розвитку та інновацій місцевих лідерів у сотнях громад у різних куточках України. Ми хотіли знайти цих лідерів із яскравими інноваційними ідеями та дати їм поштовх до розвитку, втілення проєктів. І ми не розчарувалися! Десятки інноваторів та лідерів громад презентували блискучі ідеї, різні шляхи розв'язання проблем громадян, інноваційні рішення. Для них участь у таких заходах — це вже перемога. Адже серед поважних членів відбіркової комісії, менторів та учасників вони знайдуть однодумців та майбутніх партнерів. А завдяки HALLI — популяризують та масштабують свої проєкти», — зазначив учасник відбіркової комісії, член ГО «Мережа захисту національних інтересів “АНТС”» Остап Єднак.

Ідеатон проводитиметься у форматі воркшопів із попередньо відібраними командами з менторами та експертами у визначеній темі та суміжних сферах знань для вдосконалення та перевірки запропонованих ідей та спроможності команд до впровадження проєкту. 

Ментори, які навчатимуть учасників на ідеатоні в Полтаві:

  • Олександра Горчинська — координаторка розвитку CDTO в громадах, директорат регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України.

  • Тарас Бик — директор з питань зв’язків із владою Wooden Horse Strategis.

  • Жанна Соловйова — виконавча директорка громадської організації «Сучасний формат».

  • Володимир Шнайдер — IT-компанія ELEKS.  

Початок ідеатону 21 січня о 10:30. 

Місце проведення: м. Полтава, Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес, вулиця Соборності, 45а, 3 поверх.

Перегляд трансляції заходу на сторінці АНТС у Facebook.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт