У Миколаєві вперше відбудеться ідеатон для громад з усієї України

  Перегляди 1067

26 січня об 11:00 в Миколаєві відбудеться перший ідеатон. Цей захід збере 21 учасника з різних міст і селищ, що переймаються проблемами своєї громади. Вони запропонують ідеї для їх розв'язання, а найкращі отримають фінансування.

Адреса проведення ідеатону: м. Миколаїв, Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького, вул. Потьомкінська,143а. 

«Ми розглянули 105 поданих заявок від учасників з усієї України в рамках всеукраїнського проєкту HALLI — інкубатора для виявлення, підтримки та впровадження інновацій на місцевому рівні, щоб разом з активними змінотворцями "дошліфувати" найцікавіші задуми від ідеї до проєкту. Найкращі отримають 5000$ на реалізацію найцікавішої ідеї», — розповіла менеджерка та менторка проєкту HALLI Марія Голуб.

Перший ідеатон відбувся у Львові, другий — в Полтаві. Ідеатон в Миколаєві — завершальний. З 21 учасника відбіркова комісія обере 5 найсильніших проєктів, які змагатимуться за фінансування в березні цього року в столиці України.

«Українців у світі знають завдяки винаходам, стартап-проєктам, зокрема в Кремнієвій долині. Ми переконані, що серед нас є носії класних ідей, як вирішити локальні проблеми: чи то питання довкілля, енергетики, чи то покращення добробуту людей. Ми віримо в країну сильних громад і крутих інноваторів!» — зазначила голова правління ГО «Мережа захисту національних інтересів "АНТС"» та ідейна натхненниця проєкту HALLI Ганна Гопко.

Ментори, які навчатимуть учасників на ідеатоні в Миколаєві:

  • Тарас Бик — директор із питань зв’язків із владою Wooden Horse Strategis.

  • Жанна Соловйова — виконавча директорка громадської організації «Сучасний формат».

  • Олександра Горчинська — координаторка розвитку CDTO в громадах, директорат регіональної цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України.

  • Володимир Шнайдер — IT-компанія ELEKS.

Долучитися до трансляції заходу можна 26 січня об 11:00 на офіційній сторінці АНТС



 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт