У Львові запрацював новий Портал мешканця для надання електронних послуг

  Перегляди 879

У Львові запущено Портал мешканця, який допоможе зібрати всі муніципальні послуги для жителів міста на єдиній платформі. Запуск порталу є одним із ключових завдань Програми цифрового перетворення Львівської міської територіальної громади на 2021–2025 роки.

«Пишаюся, що Львів доєднався до топових міст у плані цифровізації. Адже мешканець протягом свого життя з муніципальними послугами стикається навіть частіше, ніж з державними. В електронній формі не лише Дія має бути тут і зараз, але й місцеві цифрові продукти, адже мета в нас усіх одна — робити життя людей простішим та зручнішим. Підтримка Mastercard, EPAM також надихає надзвичайно. По-перше, це партнери Мінцифри, і разом ми зробили багато спільних проєктів. А по-друге, це говорить про нашу спільну філософію на всіх рівнях» — зазначив Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг в Мінцифрі.

Портал зробить надання електронних послуг ефективнішим та мінімізує часові затрати працівників міської ради.

«Запуск порталу дасть змогу зацифрувати ще більше послуг для мешканців Львівської територіальної громади. Така ініціативність команди Львівської міської ради має надихати інші громади області на подальші цифрові перетворення!» — заявив CDTO Львівської ОДА Олександр Кулепін.

За словами Олени Гунько, керівниці управління інформаційних технологій Львівської міської ради, процес розробки був тривалий і складний, проте на 100% вартий того: 

«Спільно з партнерами та колегами ми забезпечили зручний для користувачів та ефективний для міської ради сервіс. Щиро вдячна партнерам із компанії Mastercard, розробникам із компанії EPAM, колегам з IT-Enterprise та всій великій команді, які допомогли нам створити цей сервіс».

Що доступно на Порталі мешканця:

  • замовлення та отримання послуг міської ради;

  • оплата послуг, податків та штрафів;

  • відстеження статусу поданих документів онлайн;

  • запис в електронну чергу до ЦНАП;

  • електронне звернення та запит на отримання публічної інформації.

Важливим функціоналом є інтеграція із системою електронного документообігу Львівської міської ради. Також всі подані документи мешканці Львівської громади зможуть засвідчити електронним підписом, який на законодавчому рівні відповідає власноруч підписаним документам.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт