Цифровізація регіонів: доступ до інтернету в укриттях навчальних закладів та відкриття Дія.Центру на Вінниччині

  Перегляди 343

У серпні укриття закладів освіти Вінниччини отримали Wi-Fi-роутери, а в області з’явився ще один Дія.Центр. Докладніше про цифрові новини з регіонів України читайте в нашому матеріалі. 

Освіта повинна бути доступною для учнів, особливо в часи повномасштабної війни. З моменту старту проєкту Мінцифри «Wi-Fi в укритті» рік тому понад 200 укриттів навчальних закладів Вінниччини були обладнані Wi-Fi-роутерами. У серпні цього року в межах проєкту «Wi-Fi в укритті» за сприяння Міністерства освіти і науки України та Фонду Східна Європа навчальні заклади Вінниччини отримали 386 роутерів:

  • для закладів загальної середньої освіти 63 територіальних громад;
  • для 21 закладу загальної середньої освіти обласного підпорядкування з цілодобовим перебуванням дітей;
  • для 4 закладів професійно-технічної освіти. 

Потужні роутери «Nokia Beacon1» зможуть забезпечити зону покриття в 140 м2. Роутери є необхідним обладнанням для забезпечення якісного освітнього процесу навіть в укриттях шкіл, де раніше не було Wi-Fi. Наразі уже 3800 шкіл Україні вже обладнані Wi-Fi-роутерами в укриттях.

Жмеринський ЦНАП отримав статус Дія.Центру — у ньому надають 481 вид адміністративних послуг. Зокрема, можна оформити та отримати паспорт громадянина України, паспорт для виїзду за кордон, посвідчення водія, здійснити реєстрацію транспортних засобів та одержати інші послуги.

Протягом 2021–2022 років у приміщенні ЦНАПу було створено належні умови, щоб отримати статус Дія.Центру: забезпечено безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення, розміщено відповідні інформаційні таблички шрифтом Брайля для людей із порушенням зору, облаштовано санітарну кімнату для осіб з інвалідністю, створено комфортну зону очікування та інформаційний пункт підприємця, облаштовано робоче місце для відвідувачів, а для дітей — ігровий куточок. 

Крім цього, обласна військова адміністрація в межах співпраці з Міжнародною організацією з міграції передасть новоствореному Дія.Центру потужний генератор на 24 кВт — це дасть змогу забезпечити безперебійну роботу Центру в будь-яких умовах.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт