Цифрова трансформація Запоріжжя — кращі практики та наступні кроки

прес-офіс Міністерства
25 листопада 2021, 12:24
  Перегляди 1070

У Запоріжжі відбувся форум «Цифрова трансформація Запорізької області: кращі практики та наступні кроки», організований Запорізькою обласною радою, Запорізькою обласною державною адміністрацією у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

Форум став майданчиком для комунікації між Мінцифрою, обласною владою, представниками територіальних громад Запорізької області. А його результатом - створення спільноти громад Запорізької області «Цифрова громада».

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції розповіла про досягнення та плани Мінцифри у напрямі регіонального розвитку: «Цифрова трансформація регіонів — ключ для покращення життя всіх українців. Для реалізації цієї цілі Мінцифра запровадила посаду СDТО — заступників із цифрової трансформації. Саме вони в регіонах відповідають за розвиток базової інфраструктури, впровадження електронних послуг, підвищення рівня цифрової грамотності населення та втілення галузевих цифрових проєктів в медицині, освіті, транспорті, інфраструктурі, екології, культурі, е-демократії та безпеці». 

Олександра Горчинська, проєктна менеджерка Директорату регіональної цифровізації, координаторка розвитку CDTO в громадах доповіла про можливості для громад на платформі Дія.Цифрова громада та пропереваги від запровадження посади CDTO або цифрового лідера. 

Зі свого боку представники обласної влади та територіальних громад Запорізької області продемонстрували власні напрацювання у сфері цифрової трансформації. Успішними кейсами цифровізації поділилися керівники та відповідальні за цифровізацію Запорізької, Пологівської, Оріхівської, Чернігівської, Широківської, Біленьківської громад.

Результатом форуму стало створення спільноти громад Запорізької області «Цифрова громада».

Сюжет про форум від телеканалу TV5

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт