Регіональний дайджест: планшети для школярів Дніпропетровщини, комп’ютерне обладнання для Київщини та Wi-Fi в укриттях на Львівщині

27 січня 2023, 10:16
  Перегляди 462
  Перегляди 462

Відновлення ефективного навчання — одне з важливих завдань держави під час війни. Регіони продовжують отримувати кращі можливості для відновлення освітніх процесів та розвитку країни від держави та партнерів. Цього тижня ще більше учнів отримали планшети, а заклади освіти — комп'ютерне обладнання та цифрові лабораторії. Про цифрові оновлення з регіонів України читайте у новому дайджесті. 

Дніпропетровська область

1887 сучасних планшетів отримали школярі Дніпропетровщини. Їх розподілять між учнями з багатодітних та малозабезпечених родин, а також серед дітей захисників і переселенців. Нові пристрої допоможуть учням виконувати домашні завдання онлайн, бути на зв’язку з вчителями та матимуть доступ до якісної освіти. Також на кожному гаджеті вже встановлені платформи для змішаного та дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» та «Вивчаю – не чекаю». Передачу планшетів вдалось реалізувати завдяки співпраці уряду Республіки Корея та Міністерства освіти України. 

Київська область

80 комплектів комп'ютерного обладнання отримали освітні заклади Київщини. Серед обладнання є інтерактивні дошки, проєктори, ноутбуки, принтери та цифрові лабораторії. Техніку передали закладам освіти в Іванківській, Поліській, Немішаївській, Макарівській, Великодимерській, Калитянській та інших громадах, які  найбільше постраждали від російської агресії. Завдяки новому обладнанню у школах громад є можливість демонструвати презентації та залучити учнів до використання інтерактивних інструментів. Цифрові лабораторії використовуватимуть у кабінетах фізики, хімії, біології, математики для підвищення зацікавленості дітей. 

Львівська область

Понад 800 закладів освіти Львівської області отримали доступ до Wi-Fi в укриттях для безперервного навчання. Тепер під час повітряної тривоги повноцінне якісне навчання продовжується. Додатково наявність безперебійного інтернету дає можливість батькам завжди мати зв'язок зі своїми дітьми та бути впевненими у їх безпеці в укритті школи. Вже у лютому кількість укриттів з Wi-Fi у закладах середньої та дошкільної освіти сягне 1300. 

Полтавська область

У ЦНАПі в Глобиному створили сучасні умови для надання адміністративних послуг. Відтепер у ЦНАПі з'явились електронна черга, РОS-термінал, Wi-Fi-зона та куточок для дітей — все, для комфортного перебування відвідувачів та швидкого надання послуг. Нині Глобинський ЦНАП надає 267 різноманітних адміністративних послуг, за минулий рік прийняв майже 20 тисяч відвідувачів та надав більше ніж 650 тисяч послуг внутрішньо переміщеним особам. У перспективі планується впровадження таких послуг, як паспортні та реєстрація транспортних засобів для мешканців громади.

Харківська область

10 з 15 ЦНАПів Харківщини відновили свою роботу на деокупованій території. Центри запрацювали в Балаклійській, Барвінківській, Ізюмській, Куньєвській, Золочівській, Великобурлуцькій, Шевченківській, Дергачівській, Печенізькій та Чугуївській громадах. Ці ЦНАПи забезпечують доступ до якісних адміністративних послуг більше ніж 288 тис. мешканців. 

Попри наслідки окупації ЦНАПи надали довідки про взяття на облік ВПО — 4743; послуги, пов'язані з державною реєстрацією нерухомого майна — 3516; послуги з реєстрації місця проживання — 3008 (зокрема: видача витягу з Реєстру територіальної громади — 1264.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт