Регіональний дайджест: планшети для дітей на Донеччині, новий Дія.Центр, хромбуки для освітян та продуктивна робота ЦНАПів

19 січня 2023, 15:21
  Перегляди 627
  Перегляди 627

Нові ноутбуки для освітян Полтавщини та планшети для учнів Донеччини. Розповідаємо детальніше про нові цифрові успіхи з областей у новому дайджесті.

Донецька область

637 планшетів передали учням Донецької області від Уряду Республіки Корея за сприяння Міністерства освіти і науки України для учнів. Планшети передадуть учням закладів загальної середньої освіти, які найбільше потребують продуктивних пристроїв для безперервного навчання за будь-яких обставин. Тепер діти, які не мають змоги навчатися у традиційному форматі, зможуть отримати пристрої для ефективного дистанційного навчання. Нові пристрої мають сучасну операційну систему та достатню кількість пам'яті для повноцінного навчання, створення документів, презентацій та виконанню будь-яких домашніх завдань.

Житомирська область

Новий сучасний Дія.Центр відкрився у місті Звягель Житомирської області. Центр працює у форматі «Прозорого офісу», який поєднує місцеве об’єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області; міський Центр соціальних служб; управління соціального захисту населення міської ради; ЦНАП та Службу у справах дітей міської ради. Тепер близько 60 тисяч жителів громади мають можливість отримати понад 440 адміністративних послуг зручно, швидко та просто. На сьогодні попри труднощі, спричинені війною, в громадах Житомирської області працює 46 ЦНАПів, 94 віддалених робочих місця адміністратора та один мобільний ЦНАП, наданий за сприяння міжнародних партнерів.

Полтавська область

1114 хромбуків передали освітянам Полтавщини, які допоможуть проводити повноцінні онлайн-уроки, лекції, заповнювати електронні журнали, документи та звіти. Першочергово 95 хромбуків передадуть педагогам-переселенцям. Решту ноутбуків розділять відповідно до загальної потреби вчителів. Ноутбуки працюють на базі ОС Google Chrome, що полегшує використання інструментів від Google, роботу з презентаціями та таблицями. Пристрої зручно носити з собою, що є додатковим плюсом у періоди відключення світла. Хромбуки передали завдяки плідній співпраці обласної адміністрації з Міносвіти, Мінцифри, компанії «Google» та ЮНЕСКО.

Дніпропетровська область

Криворізький ЦНАП — один з найбільших в області та надає 528 послуг. ЦНАП має сектор виїзного обслуговування, зокрема, два офіси-трансформери на колесах і три мобільні валізи. Завдяки мобільним валізам та офісам-трансформерам адміністратори центру їздять до найвіддаленіших куточків міста, маючи із собою все необхідне. Дві закуплені місцевим коштом, третю передали міжнародні партнери. Окрім головного офісу, ЦНАП має 8 територіальних підрозділів, 8 паспортних та стільки ж віддалених робочих місць. У головному офісі представлено найбільший асортимент сервісів, понад 500, 13 з яких додали вже під час повномасштабної війни. Серед послуг є реєстрація переселенців, оформлення їм державної допомоги та урядова програма «Прихисток». Додатково є можливість отримати електронний цифровий підпис. 

Закарпатська область

На Закарпатті презентували новий цифровий інформаційно-довідковий портал, на якому вже зареєстровано понад 874 користувачів На порталі можна дізнатися інформацію про вакансії, гуманітарну допомогу, підтримку бізнесу, житло, соціальну підтримку, донорство, допомогу ЗСУ та програму «Energy help» для підтримки закарпатських підприємців. Тепер місцеві мешканці зможуть легко отримати доступ до необхідної інформації самостійно. Для користування порталом необхідно лише просканувати QR-код та зареєструватися. Додаткову інформацію також можна отримати в соцмережах.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт