Регіональний дайджест: Партія портативних дефібриляторів, нові планшети для Харківщини й Запоріжжя та навчальний захід з цифрової грамотності на Волині

06 лютого 2023, 07:58
  Перегляди 573
  Перегляди 573

Можливість оформити послуги онлайн — це комфортно та економить багато часу. Щоб ефективно використовувати всі цифрові можливості від держави потрібно опанувати цифрові навички. На Волині відбувся перший навчальний захід з цифрової грамотності для внутрішніх переселенців. Детальніше про це та інші новини з регіонів у тижневому дайджесті.

Львівська область

185 роутерів передали освітнім закладам Львівщини для забезпечення укриттів засобами зв’язку. Яворівському району було передано 73 роутери, Стрийський район отримав 92, 72 з яких передано закладам освіти й 20 — Пунктам Незламності. Передане обладнання допоможе ефективно проводити навчання в укриттях шкіл та надасть дітям можливість бути на зв'язку з батьками під час повітряних тривог. Завдяки співпраці Львівської ОВА з Асоціацією «Львівський IT-кластер та бізнес послуг» 

Луганська область

Сєвєродонецька громада отримала мобільний офіс для надання адмінпослуг на деокупованих територіях громади. Потужне сучасне обладнання дозволить надавати послуги без під’єднання до електромережі та працювати з будь-якого куточка країни, де є мобільне покриття. Завдяки мобільному офісу адміністратори ЦНАПу зможуть якісно та комфортно надавати різноманітні послуги мешканцям громади у віддалених куточках. Передача мобільного офісу відбулась у рамках міжнародної співпраці Луганської обласної державної адміністрації з Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Мінцифрою та Фондом Innovabridge протягом 2015-2023 років.

Волинська область

У Луцьку відбувся перший навчальний захід з цифрової грамотності для внутрішніх переселенців (ВПО 40+). Учасники отримали інформацію щодо цифрового розвитку міста Луцька, та Волинського регіону в цілому. Також ВПО дізнались про основні напрями цифровізації, портал Дія, Дія.Цифрова освіта та Дія.Бізнес, «розумні» зупинки громадського транспорту та електронні табло. Завдяки новим знанням мешканці Волині зможуть краще орієнтуватись у цифровому просторі та отримувати необхідну інформацію швидко та комфортно. 

Захід організований в рамках проєкту «Офіс впровадження цифрових рішень «Digital Volyn», що реалізується ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» у партнерстві з Волинською обласною державною адміністрацією за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

 

Харківська область

1367 нових планшетів передали школам Харківщини. Завдяки гаджетам учні з деокупованих територій Харківської області зможуть ефективніше навчатись віддалено. Пристрої мають необхідні функції та налаштування для підтримання дистанційного навчання, отримання знань та виконання домашніх завдань. Також учні зможуть бути на зв’язку зі своїми вчителями та батьками.  Передачу планшетів вдалось реалізувати завдяки співпраці уряду Республіки Корея та Міністерства освіти України.

Запорізька область

933 планшетів передали школярам Запорізької області. Так, в рамках програми по 170 планшетів отримали Бердянська, Василівська, Запорізька, Мелітопольська районні військові адміністрації. По 10 одиниць девайсів передали Запорізькій спеціалізованій школі-інтернату “Січовий колегіум” та Матвіївській загальноосвітній школі-інтернату. Запорізький обласний ліцей-інтернат “Захисник” та “Козацький ліцей” отримали по 7 планшетів. Ще 79 розподілили по інших закладах освіти. Гаджети допоможуть дітям зручно та швидко виконувати всі необхідні завдання під час дистанційного навчання. 

Передачу планшетів вдалось реалізувати завдяки уряду Республіки Корея в співпраці з Міністерством освіти України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт