Регіональний дайджест: ноутбуки для освітян та ще більше можливостей для дистанційної освіти

12 січня 2023, 17:09
  Перегляди 484
  Перегляди 484

Незважаючи на постійні виклики, які постають перед українцями в умовах війни — цифрова трансформація продовжується. Завдяки тісній співпраці з європейськими партнерами ми продовжуємо технологічний розвиток в межах всієї країни. До регіонів України вже передали 50 000 ноутбуків для освітян в межах ініціативи «Ноутбук кожному вчителю». Про цифрові зміни в областях України – у свіжому регіональному дайджесті.

Дніпропетровська область

Дніпровщина отримала понад півтори тисячі сучасних лептопів для вчителів. Техніку передали школам у 34 громадах області для комфортного навчання. Лептопи оснащені сучасною операційною системою, яка підтримує усі необхідні програми для проведення повноцінних дистанційних занять. вчителі користуються гугл-формами, роблять презентації, опановують різні програми та навички щоб бути “на одній хвилі” з учнями та робити уроки цікавішими та різноманітнішими. Ноутбуки отримали школи Кам’янського, Дніпровського, Новомосковського та Нікопольського районів. Проєкт реалізовано завдяки компаніям «Microsoft» та «Hewlett-Packard».

Житомирська область

2 918 ноутбуків отримали освітні заклади Житомирської області для навчання. Оскільки власний ноутбук, на жаль, має не кожен вчитель, нові лептопи дозволять працювати безперебійно і комфортно забезпечуючи навчання для дітей не тільки в межах України, а й тих, хто наразі знаходиться за кордоном. Додатково вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями сервісу Workspace for Education до кінця 2023 року. Завдяки сервісу  викладачі зможуть побудувати комфортне онлайн-спілкування з учнями та зробити ефективнішим навчальний процес.  Ініціатива реалізована в межах програми «Ноутбук кожному вчителю» завдяки співпраці МОН та Мінцифри з компанією Google та за підтримки ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

Львівська область

У Львівській області запрацює послуга безготівкового розрахунку в автобусах. Послугою можна буде скористатись з середини літа 2023 року. Впроваджувати автоматизовану систему обліку буде компанія «Smart Tiket Technology». Також коворкінги Львова Futura Coworking та Nat Coworking додали послугу Дія.QR, щоб спростити процес реєстрації відвідувачів. Зараз доєднатись до коворкінгу можна всього у декілька кліків через застосунок Дія. Безготівковий проїзд дає можливість фіксувати пасажиропотік у тролейбусах, мінімізує контакт між водіями та пасажирами, допомагає  уникнути небезпечних ситуацій на дорозі тощо.

Рівненська область

В Рівненську область передали 2070 ноутбуків для вчителів.  Завдяки новій техніці викладачі мають можливість проводити заняття у дистанційному форматі, а сучасне програмне забезпечення дозволяє створювати інтерактивні уроки для більшої зацікавленості та кращого засвоєння матеріалу учнями. Ноутбуки розподілять між школами та закладами профтехосвіти, залежно від кількості вчителів. Передача ноутбуків відбулася в рамках ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», яку започаткувало Міністерство освіти спільно з компанією Google та за підтримки ЮНЕСКО.

Черкаська область

Понад півмільйона адміністративних послуг було надано через ЦНАП Черкаської області у 2022 році. Найбільш популярними послугами стали: соціальні послуги  (204 190 заяв), реєстрації місця проживання (150 585 заяв) та  реєстрації речових прав на нерухоме майно (75 543 заяв). ЦНАПи Черкащини це насамперед комфорт та зручність, комплексний підхід до обслуговування та економія часу громадян. Відвідувачі центрів завжди можуть отримати консультацію та допомогу у вирішенні різноманітних питань. Загалом область стала лідером зі створення Центрів надання адміністративних послуг. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт