Перший ідеатон у Львові за участі лідерів-інноваторів з усієї України

  Перегляди 952

Протягом кількох місяців Мережа захисту національних інтересів «АНТС» збирала ідеї розвитку громад від найактивніших українців. 

Найамбітніші проєктні пропозиції обиратиме експертна комісія на першому ідеатоні у Львові. 17 січня в Будинку воїна учасники з різних областей разом із менторами доопрацюють власні ідеї для розв'язання реальних проблем у своїх громадах та презентують їх перед відбірковою комісією.

«Ми розглянули понад 100 поданих заявок від учасників з усієї України в рамках всеукраїнського проєкту HALLI  — інкубатора для виявлення, підтримки та впровадження інновацій на місцевому рівні, щоб разом з активними змінотворцями “дошліфувати” їх найцікавіші задуми від ідеї до проєкту, розкрити креативний та інноваційний потенціал нашої країни та змінити на краще життя людей», — розповіла менеджерка та менторка проєкту HALLI Марія Голуб.

«Українців у світі знають завдяки винаходам, стартап-проєктам, зокрема в Кремнієвій долині. Ми переконані, що серед нас є носії класних ідей, як розв'язати локальні проблеми: чи то питання довкілля, енергетики чи то покращення добробуту людей. Ми віримо в країну сильних громад і крутих інноваторів!» — зазначила  голова правління ГО «Мережа захисту національних інтересів “АНТС”» та ідейна натхненниця проєкту HALLI Ганна Гопко.

Ідеатон буде проведено у форматі воркшопів з попередньо відібраними командами з менторами та експертами у визначеній темі та суміжних галузях для вдосконалення і перевірки запропонованих ідей та спроможності команд до впровадження проєкту. 

Продовження трансляції першого ідеатону у Львові почнеться о 13:45

Учасники відбіркової комісії: 

Василь Задворний — Генеральний директор Державного підприємства «Прозорро», що адмініструє та розвиває електронну систему публічних закупівель. Має 10-річний досвід роботи в IT-індустрії.

Нік Білогорський — експерт із кібербезпеки, інвестор та громадський діяч, директор із безпеки Google та засновник громадської організації Nova Ukraine.

Антон Мартинов — засновник проєкту Audiobooks.ua, засновник платформи «Лабораторія» та Librarius.

Алекса Чопівська — директорка програм зі світової економіки в Інституті Аспена.

Мар’яна Каганяк — експертка у сфері міжнародних економічних відносин, керівниця Офісу з просування експорту у 2015–2018 роках при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, співзасновниця програми SheExports.

Остап Єднак — громадський діяч, позафракційний народний депутат Верховної Ради України VIII скликання, секретар комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики. 

Дмитро Карабчук — кандидат сільськогосподарських наук, виконавчий директор ГО природоохоронного спрямування «Лісові ініціативи і суспільство».

Роман Загородній  — керівник розвитку CDTO в регіонах, Директорат регіональної цифровізації, Міністерство цифрової трансформації України.

Ганна Гопко — народна депутатка України та Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах у 2014–2019 роках, Голова правління Мережі захисту національних інтересів «АНТС».

Запрошені гості заходу:

Андрій Москаленко — Перший заступник міського голови.

Максим Козицький — Голова Львівської обласної державної адміністрації.

Ірина Гримак — Голова Львівської обласної ради.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт