На Миколаївщині відкрили перший в Україні Центр цифрової освіти та медіаграмотності

  Перегляди 1171

23 листопада відбулося відкриття першого в Україні Центру цифрової освіти та медіаграмотності на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Це стало можливим завдяки Концепції розвитку цифрових компетентностей жителів Миколаївської області, яку прийняли 17 червня 2021 року.

«Навчання людей цифрової грамотності — непросте завдання, але створення центру цифрової освіти — важливий крок на шляху до цифровізації регіону та надання можливості кожному отримати свій унікальний користувацький досвід та здобути цифрові навички. Щиро сподіваюся, що такий центр стане справжнім магнітом, який приваблюватиме всіх охочих навчитися нового та вдячна Миколаївській області за проактивність в цьому напрямку», — Руслана Коренчук, проєктна менеджерка «Дія.Цифрова освіта».

Ключова мета Центру – підвищення рівня цифрової грамотності та медіакультури жителів Миколаївщини. На базі Центру цифрової освіти та медіакультури створено STEM-лабораторію, медіалабораторію та цифровий робочий простір.

«Хочу привітати всіх із відкриттям Центру цифрової освіти та медіаграмотності. Це дуже важливий напрямок із тих, якими опікується Міністерство цифрової трансформації. Усі наші дії пов’язані з єдиною ціллю — це подолання цифрового розриву. Він покладений у декількох напрямках: забезпеченість інтернетом, технікою і найголовніше — у розвитку цифрових навичок людей. Такі речі як інтернет чи техніка можна реалізувати адміністративними методами. Але навчання людей — це суто персональне, і тут важливо мати професійний склад, який буде їх навчати. Це завдання є складним, але я вважаю, що водночас і найцікавішим із тих, якими ми займаємося», — заявив заступник голови Миколаївської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Роман Пашнєв.

Презентація Центру відбувалася в змішаному форматі з трансляцією на Youtube каналі Миколаївського ОІППО. 

Партнерами заходу виступили Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України, Миколаївська обласна державна адміністрація, Миколаївська обласна рада, департамент освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, Інститут соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України, Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX, благодійний фонд «Фонд освітніх ініціатив».

 

 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт