Місто Чорноморськ на Одещині долучилося до заходів із цифрової грамотності

  Перегляди 1187

За період проведення місяця цифрової грамотності, оголошеного Мінцифрою в листопаді 2021 року, ініціативу міського голови Чорноморська Василя Олександровича Гуляєва щодо проходження національного тесту «Цифрограм» та перегляду освітніх серіалів підтримало 1005 працівників закладів медицини, освіти, культури, соціальної сфери та службовців місцевого самоврядування.

Загалом національний тест на цифрову грамотність склало 783 працівники, а 222 особи пройшли освітні курси на платформі Дія.Цифрова освіта та отримали 261 сертифікат.

«Постійні заходи з реалізації Концепції розвитку цифрових компетентностей на території країни за підтримки міських рад дозволять забезпечити цифрову грамотність людей усіх вікових категорій, поширити ідеї цифровізації та довести містянам інформацію щодо новітніх цифрових технологій», — заявила Анастасія Артеменко, керівниця відділу інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. 

Також, згідно з планом заходів із реалізації в Чорноморській міській територіальній громаді Концепції розвитку цифрових компетентностей у 2021 році, протягом року в міській бібліотеці та закладах освіти проводилися тренінги з комп’ютерної грамотності для мешканців міста. Після закінчення тренінгу учасники проходили навчання на освітній платформі Дія.Цифрова освіта, складали тести та отримували сертифікати.








Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт