Мінцифра підписала Меморандум з Асоціацією відкритих міст для розвитку регіональної цифровізації

  Перегляди 1204

Міністерство цифрової трансформації України та Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» співпрацюватимуть у сфері регіональної цифровізації та цифрової трансформації територіальних громад. 1 грудня підписали відповідний Меморандум. 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції: «Мінцифра усвідомлює, що без цифрових лідерів у громадах неможлива системна цифрова трансформація регіонів. Партнерство з «Асоціацією відкритих міст» сприятиме пошуку CDTO для громад та розвитку цифрових спільнот на місцях».

Мінцифра та «Асоціація відкритих міст» домовилися співпрацювати в таких напрямках:

  • спільна участь у заходах щодо популяризації та просування інструментів цифровізації та цифрової трансформації серед територіальних громад;

  • експертно-консультаційна підтримка ініціатив у сфері регіональної цифровізації та цифрової трансформації територіальних громад;

  • освітня та просвітницька діяльність серед територіальних громад із питань регіональної цифровізації та цифрової трансформації територіальних громад.

Олександра Горчинська, проєктна менеджерка Директорату регіональної цифровізації, координаторка розвитку CDTO в громадах: «Цифрова трансформація громад має відбуватися лише в контексті їхніх потреб та інтересів. Цифровий лідер — це особа, яка здатна створити візію цифровізації громади, бути ініціатором впровадження цифрових проєктів та забезпечити системні зміни, які будуть відчутні для жителів громади. Саме тому ми прагнемо допомогти з пошуком CDTO на місцях».

Ганна Шавиро, виконавча директорка Асоціації: «Ми розуміємо, що без цифровізації, розвиток сучасних громад неможливий. Тому, підписуючи цей меморандум, ми сподіваємося на об'єднання зусиль у напрямку їх цифрової трансформації, реалізацію спільних проєктів та розвиток місцевих ініціатив у сфері діджитал. Віримо, що досвід співпраці з громадами, який має «Асоціація відкритих міст», піде на користь всій країні».

Серед пріоритетних напрямків роботи Асоціації:

  • розвиток інструментів е-демократії та е-урядування в ОМС;

  • підвищення конкурентоспроможності територіальних громад у межах децентралізації влади в Україні;

  • підвищення рівня цифрової грамотності працівників ОМС, громадських активістів, зокрема молоді;

  • підвищення рівня використання інструментів участі (civic tech) серед мешканців громад, зокрема молоді.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт