Інновації та стала цифрова трансформація регіонів — серед пріоритетів майбутнього головування України у Стратегії ЄС для Дунайського Регіону

  Перегляди 1299

26 жовтня 2021 року відбулася зустріч Міністрів, що відповідають за питання цифровізації та інновацій в країнах-учасницях Дунайської стратегії. Міністерська зустріч стала кульмінацією 10-го Щорічного Форуму Дунайської Стратегії, перед передачею Україні головування у Дунайській стратегії, що розпочнеться 1 листопада 2021 року.

Дунайська стратегія — це платформа, що передбачає співпрацю 14 країн Дунайського регіону. Українська частина Стратегії охоплює Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області. 

«З точки зору регіонального розвитку, Міністерство цифрової трансформації України приділяє особливу увагу регіональній цифровій трансформації, яка спрямована на розвиток людського капіталу. Усі проєкти цифрової трансформації, які розроблені на національному рівні, також реалізуються в регіонах. Цифрова трансформація сприяє розвитку розумного управління транспортом, безпеки, екології, житлово-комунального господарства, електронної взаємодії з місцевою владою, сприяє розвитку малого та середнього бізнесу, а також покращенню рівня володіння цифровими навичками в людей. За останні кілька років Україна набула значного досвіду в сфері цифровізації, і ми раді поділитися ним із країнами-партнерами для сприяння розвитку Дунайського регіону та започаткування спільних проєктів», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Результатом зустрічі стало прийняття спільної декларації, що закликає всі зацікавлені сторони – Європейську комісію, національні та транснаціональні органи влади, університети й наукові кола та інші державні та приватні дослідницькі установи – тримати науку, дослідження, інновації та цифровізацію суспільства, заснованого на знаннях, у центрі уваги Стратегії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт