Ера е-туризму: Гайворонська громада впроваджує цифрову трансформацію в сучасний туризм

28 червня 2023, 14:55
  Перегляди 603
  Перегляди 603

Розвиток локального туризму — це дієвий інструмент залучення інвестицій, розвитку підприємництва та підвищення рівня життя мешканців. Водночас все більше сучасних мандрівників мають запит на доступність цифрових сервісів та інноваційних рішень у сфері туризму.

У межах акселераційної програми «Громада 4.0» Гайворонська міська територіальна громада на Кіровоградщині вирішила запустити туристичний чатбот.

 

За задумом авторів проєкту, чатбот #МандруйГайворонщиною забезпечить швидкий та зручний доступ до інформації про громаду, а також допоможе туристам орієнтуватися в маршрутах, ознайомлюватися з місцевими подіями та знаходити корисні сервіси. 

Наразі проєкт перебуває на стадії тестування, а запуск робочої версії #МандруйГайворонщиною заплановано на серпень 2023 року. Команда збирається анонсувати чатбот за допомогою різних інструментів: QR-кодів, банерів та платформ соціальних мереж. 

Комунікації розраховані насамперед на туристів, які планують подорож або вже приїхали на Гайворонщину. Зовнішня реклама також охопить переселенців, які прибули в Гайворонську громаду після повномасштабного вторгнення і ще не знайомі з туристичним потенціалом регіону. 

 

Участь в акселераційній програмі «Громада 4.0» дала команді змогу покращити знання та навички в галузі цифровізації, взяти участь у тренінгах та майстер-класах, обмінятися досвідом з іншими громадами-учасниками. Менторка команди Ольга Троян, експертка з розроблення продукту та бізнес-розвитку, дає зворотний звʼязок на кожному етапі розроблення чатбота, допомагаючи уникнути помилок і покращити ефективність продукту. «Мені дуже приємно працювати з командою Гайворонської громади, яка цілеспрямовано та завзято рухається до реалізації своєї ідеї. Від самого початку програми громада стрімко почала працювати над проєктом. Це одна з небагатьох команд, яка задовго до кінця програми пройшла велику дистанцію — від ідеї до першої повноцінної версії та взаємодії з різними цільовими групами потенційних користувачів продукту», — каже Ольга.

 

Успішне впровадження сучасних діджитал-інструментів у життя громади залежить від готовності постійно розширювати знання та розвивати навички в цифровій сфері. Це вимагає активного обміну досвідом з іншими громадами, максимального використання наявних ресурсів, що надаються державою, бізнесом і громадськими організаціями, а також відкритості до інновацій. 

 

Програма «Акселератор цифрової стійкості Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми «U-LEAD з Європою».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт