Смартизація індустріальних міст. Співавторка стратегії USA Smart Cities поділилась досвідом з українськими громадами

Прес-офіс Міністерства
18 листопада 2021, 12:18
  Перегляди 1380

Під час онлайн-зустрічі Смарт Сіті клубу одна зі співавторів стратегії USA Smart Cities та експертка проєкту міст майбутнього в США, Алла Адам, поділилася досвідом із заступниками голів українських міст і обласних державних адміністрацій з цифрової трансформації.

Смарт Сіті клуб — це експертна спільнота відповідальних за цифрову трансформацію найбільших міських громад України, серед яких керівники ІТ-підрозділів і цифрові лідери. Його метою є обмін знаннями та синхронізації між центральною і місцевою владою у розвитку «смарт» проєктів. Роботу клубу координує Мінцифра.

Алла Адам про стратегію USA Smart Cities:

«Давайте візьмемо приклад старого індустріального міста Чикаго. Що ми робимо? Насамперед ми вибудовуємо всі процеси до ряду, ставимо їх у економіку замкнутого циклу, де сміття стає новим продуктом, і це стосується всіх сфер у місті. Зробивши умовну карту всіх сфер у такій економіці, ми починаємо визначати основні метрики міста: локація, площа, масштаб, населення, відтік, тренди, густота населення, інфраструктура, де ми просідаємо, що у нас відбувається з інноваціями. Одним із пріоритетів у місті-мільйоннику є безпека громадян, тому важливо використовувати високі технології, обережно інтегруючи їх у повсякденне життя населення. Smart City — це адаптивна система на рівні країни, в якій смартизація кожного окремого міста стає невід’ємним кроком в смартизації всіх інших». 

Головні уроки досвіду USA Smart Cities для великих міст України: 

  • Економіка замкнутого циклу — запорука розвитку міста. 

  • Для успіху проєкту — варто долучати всіх стейкхолдерів, включаючи бізнес.

  • Не боятися передових технологій («блокчейнізація» документів, супутникова координація, Інтернет речей тощо). 

 У планах Смарт Сіті клубу й далі залучати експертів із усього світу, щоб досліджувати найкращі практики та ділитися знаннями з громадами України.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт