Digital Cherkasy 2022: Розпочали роботу у сфері економіки та інвестицій

  Перегляди 1041

З липня 2021 року ГО Digital Cherkasy спільно з обласною, міською владою та бізнес-партнерами реалізували проєкти у сферах освіти, екології, інфраструктури та медицини. 

«Черкащина стала першою, де створили проєктний офіс із цифровізації. Це хороший приклад для інших регіонів. Основне завдання цього офісу — допомогти мерії та ОДА в питаннях імплементації проєктів із цифровізації. На 2022 рік Digital Cherkasy мають амбітні плани, зокрема, із залучення інвестицій у свій регіон, що має позитивно вплинути на економіку області в цілому», — сказала заступник міністра Міністерства цифрової трансформації України з питань Євроінтеграції Валерія Іонан, яка доєдналася до зустрічі онлайн.

Керівник ГО Digital Cherkasy Ярослав Швидкий розповів про ключові проєкти. Серед них:

– створення стратегії цифрової трансформації Черкаської області на 2022–2024 роки;

– створення Концепції розвитку цифрової грамотності на Черкащині;

– проведення пілоту «Безпечна школа» з кібербезпеки;

– робота над проєктом «Інвестиційний маркетплейс територіальних громад Черкащини» за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою».

«Хочу відзначити практичний результат нашої спільної діяльності. Цей досвід і знання цікаві для інших областей України, адже там розпочали створювати такі ж digital-офіси. Це означає, що ми подаємо приклад для інших», — сказав заступник голови Черкаської ОДА з цифрової трансформації та цифровізації (CDTO) Сергій Свєрчков.

У рамках проєкту «Інвестиційний маркетплейс територіальних громад Черкащини» за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою» буде створено нову інвестиційну платформу. Вона забезпечить підтримку онлайн-діалогу з місцевим бізнесом та інвесторами, проведення аудиту потенційних об'єктів для інвестування та підвищить інвестиційну привабливістьгромад.

Регіональний інвестиційний маркетплейс має на меті:

  • Мотивувати муніципалітети, агентства регіонального розвитку та інші інституції покращувати, оптимізувати та будувати ефективні інвестиційні процеси в регіоні.

  • Підвищити обізнаність щодо існуючих інвестиційних проєктів підприємців Черкащини.

  • Покращити економічну ситуацію та забезпечити стійке економічне зростання регіону.

Надалі Регіональний інвестиційний маркетплейс може бути масштабований на інші регіони та громади.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт