Звіт Уряду: що вдалося зробити Мінцифрі з доступом до швидкісного інтернету?

Прес-офіс
25 лютого 2020, 16:15
  Перегляди 1802

Важливою ціллю для Міністерства цифрової трансформації є покриття 95% транспортної інфраструктури, населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів, що мають доступ до високошвидкісного інтернету.

Для її досягнення,  Мінцифра продовжує  опитувати заклади соціальної інфраструктури щодо наявності доступу до інтернету в мережах об’єктів соціальної інфраструктури та об’єктів, що надають публічні сервіси та послуги. Вже опитані більше 80 тис таких закладів. Фахівці міністерства опрацьовують інформацію, перевіряють її на достовірність і готують до оприлюднення громадськості.

Окрім опитування, в Мінцифрі надалі продовжують визначати реальну картину покриття та швидкості інтернету на сайті https://broadband.gov.ua. На основі отриманих даних, фахівцями створюється карта покриття, яка допоможе Міністерству цифрової трансформації зосередити зусилля та під'єднати кожну домівку до мережі.

Міністерство посприяло в надані можливості операторам та провайдерам забезпечувати людей доступом до інтернету шляхом встановлення нового обладнання та модернізації вже існуючих мереж у житлових будинках.

Минулого тижня, мобільні оператори Vodafone, Київстар та lifecell отримали від телеком-регулятора дозвіл на дострокове впровадження технології 4G в діапазоні частот нижче 1 ГГц. Це останній крок до впровадження в Україні 4G в низьких діапазонах. Згідно з ліцензійними умовами оператори зобов’язані забезпечити мобільний зв’язок четвертого покоління протягом 24 місяців в кожному населеному пункті з населенням понад 2000 осіб  у разі покриття не менше 90% населення України; протягом 30 місяців — на міжнародних автомобільних дорогах; протягом 48 місяців — на національних автомобільних дорогах.

Загалом, в Україні рівень покриття інтернетом доходить до близько 70%. Мета Мінцифри — 90%-100%.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт