Знайдіть корупцію, не виходячи з дому: конкурс розслідувань на основі відкритих даних триває

  Перегляди 1443

Відкриті дані допомагають контролювати роботу державних органів та робити процеси прозорішими. Оприлюднення даних дає можливість журналістам проводити розслідування та викривати корупцію, навіть не виходячи з дому. 

Мінцифра з партнерами продовжує всеукраїнський конкурс DataUp на проведення розслідування на основі відкритих даних. Подати заявку можна до 30 червня. 

Потрібно підготувати журналістське розслідування — онлайн-публікацію, статтю в друкованому ЗМІ або відео. Матеріал має бути опублікований вперше у період з 1 квітня до 30 червня 2021 року.

Також є спеціальна номінація “Фінансова звітність компаній”. У ній можуть взяти участь фізичні особи, громадські організації, журналісти і всі зацікавлені особи, організації. Обов’язкова умова в цій номінації — використання набору даних “Фінансова звітність компаній”.
Загалом, для участі в конкурсі потрібно: бути штатним або позаштатним журналістом національного або місцевого друкованого або онлайн ЗМІ. Також приймаються матеріали, опубліковані на незалежних платформах (Medium тощо), відвідуваність яких становить понад 100 000 читачів на місяць.

Трійка переможців отримають призи: Macbook Air, iPhone 12 і диктофон Zoom H2n.

Серед основних критеріїв відбору: антикорупційний вплив, використання відкритих даних, візуалізація даних, якість аналізу та дослідження, актуальність теми й дотримання стандартів журналістики. 

Конкурс організований Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з USAID/UK aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», що реалізується Фондом Євразія.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт