Зберегти світло: у програмі ЄС та Уряду з обміну лампочок через портал Дія можуть узяти участь освітні та медичні заклади

  Перегляди 451

Стартує нова хвиля програми обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні. Відтепер подати заяву про обмін ламп на порталі Дія зможуть лікарні, дитячі садки та школи.

За програмою українці вже обміняли 20 мільйонів старих ламп розжарювання на LED-лампи. Що значно скоротило споживання електроенергії. Тепер програму масштабують освітні та медичні заклади. Обмін здійснюватимуть за тими ж умовами — подати заяву про обмін можна на порталі Дія, а потім отримати лампи у відділенні Укрпошти. 

Освітні та медичні заклади зможуть отримати:

  • по 3 лампи на 10 кв. м в аудиторіях, учительських, палатах, процедурних кімнатах;

  • по 2 лампи на 10 кв. м для місць загального користування.

Щоб відправити запит на отримання LED-ламп через портал Дія, потрібно:

  • авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП юридичної особи;

  • перевірити інформацію щодо підприємства;

  • перейти в розділ — Послуги та вибрати Обмін лампочок і почати заповнення запиту на потребу;

  • вказати площу в калькуляторі, щоб побачити ліміт і вибрати кількість та типи ламп;

  • поставити відмітку про згоду здачі такої самої кількості ламп розжарювання;

  • вказати місцезнаходження організації;

  • перевірити та підтвердити дані, щодо сформованого запиту;

  • підписати запит на потребу КЕПом юридичної особи.

Після подання заяви протягом тижня представники Укрпошти зв’яжуться за вказаним номером телефону та нададуть подальші інструкції для отримання енергоощадних ламп.

Програма ЄС та Уряду з обміну старих ламп розжарювання на LED-лампи проходить з 30 січня. За цей час українці обміняли мільйони ламп. Завдяки цьому знизили навантаження на енергосистему та допомогли суттєво скоротити дефіцит електроенергії. 

Загалом програма охопила 23 тис. населених пунктів — від маленьких сіл до обласних центрів. За весь час роботи програми українці замовили понад 6,8 млн ламп для обміну в застосунку Дія. 

Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт