Запустили 4G на 6 станціях столичного метро

Прес-офіс
17 серпня 2020, 11:11
  Перегляди 2218

Тепер мобільним інтернетом четвертого покоління можна скористатися ще на 6 станціях київського метро та в тунелях між ними: Університет, Театральна, Контрактова та Поштова площі, Майдан Незалежності та Золоті Ворота. Всього 4G зараз працює на 15 станціях із 46 підземних. 

Запуск 4G у метро відбувається поетапно. До кінця серпня мобільні оператори разом з партнером – компанією Huawei – планують запустити 4G ще на 7 станціях: Хрещатик, Площа Льва Толстого,  Олімпійська, Палац Україна та Палац спорту, Кловська та Печерська. А всі станції метро – до кінця цього року.

За даними мобільних операторів, з моменту запуску 4G на перших станція разом абоненти використали більше 50 терабайтів мобільного інтернету. Цікаво, що цього обсягу трафіку вистачить, наприклад, на 7 років безперервного перегляду відео у HD-якості.   

Перша станція із 4G стала Академмістечко, де інтернет почав працювати ще в березні. У липні Київстар, Vodafone Україна та lifecell запустили інтернет ще на 8-ми станціях. 

Для роботи 4G в «підземці» оператори використовують спільне обладнання, але власні частоти відповідно до ліцензій.  Частоти використовуються у двох діапазонах: 1800 МГц та 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт