Запрацював пілотний проєкт Diia.Space в UNIT.City

Прес-офіс Міністерства
15 листопада 2021, 15:45
  Перегляди 2542

15 листопада 2021 року відкрився пілотний проєкт Diia.Space в інноваційному парку UNIT.City за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».  Це перша офлайн-точка для спілкування між Мінцифрою та громадянами, зокрема представниками IT-кластерів та стартап-екосистеми. 

Усім відвідувачам амбасадори Дії будуть розповідати non-stop про проєкти та сервіси від екосистеми Дія. 

  • Мобільний застосунок Дія — це цифрові документи у твоєму смартфоні. Зокрема, це доступ до 12 цифрових документів і 12 послуг. Серед документів: ID-картка та закордонний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження та довідка переселенця (ВПО), а також міжнародний, жовтий та зелений внутрішні COVID-сертифікати. Кількість користувачів застосунку Дія — близько 10 млн.
  • Портал Дія — це єдиний сайт державних послуг. На порталі вже можна отримати онлайн близько 70 державних послуг. Ми запустили найшвидшу у світі реєстрацію бізнесу на порталі Дія — 2 секунди для запуску власної справи. Кількість користувачів порталу Дія — близько 10 млн.
  • Дія.Цифрова освіта — національний проєкт із розвитку цифрової грамотності. Мета проєкту — навчити цифрової грамотності 6 млн українців за 3 роки. Проєкт має онлайн-складову — платформу, де розміщено понад 70 безоплатних освітніх серіалів на тему цифрової грамотності. Портал Дія.Цифрова освіта відвідали 2,9 млн користувачів, а зареєструвалися на навчання понад 850 000 українців. Офлайн-складова — мережа із 6000 партнерських хабів цифрової освіти по всій країні (бібліотеки, ЦНАПи, приватні компанії тощо), де можна отримати доступ до інтернету та цифрових гаджетів.
  • Дія.Бізнес — національний проєкт із розвитку підприємництва: вебпортал, який допомагає підприємцям у режимі онлайн створювати, розвивати та масштабувати бізнес; офлайн-центри, де можна отримати безоплатну консультацію, знайти бізнес-партнерів, пройти навчання за освітніми  програмами та протестувати свій стартап. 1 200 000 осіб відвідали онлайн-портал Дія.Бізнес, 20 000 осіб — відвідали центри Дія.Бізнес офлайн, 5 000 підприємців вже отримали безоплатні консультації, 91% усіх відвідувачів задоволені сервісом Дія.Бізнес. Центри Дія.Бізнес вже працюють у 7 містах: Харкові, Миколаєві, Черкасах, Одесі, Полтаві, Ужгороді, на базі КНУ ім. Т. Шевченка. А до кінця цього року їх стане 11. 
  • Дія City — це віртуальна економічна зона для IT-компаній зі спеціальним податковим, фінансовим та правовим режимом. Це режим для IT-індустрії, який дасть змогу створити в Україні найпотужніший IT-хаб у Центральній та Східній Європі. Вже ухвалено базовий закон про Дія City «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» №1667-IX. Документ визначає організаційні, правові основи функціонування спецрежиму Дія City. Очікуваний результат від запровадження Дія City — збільшення частки IT-галузі у ВВП країни до 10%.

Представництво Мінцифри має: 

1) фірмовий куточок у коворкінг-просторі UNIT.City

2) добре навчену команду підтримки із чотирьох осіб

3) рекламні матеріали та відео під брендом Дія

Графік роботи: будні з 09:00 до 18:00.

Пілотний проєкт Diia.Space в UNIT.City — це спільна інформаційна кампанія Міністерства цифрової трансформації України та Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» для просування продуктів екосистеми Дія (зокрема ініціативи, які підтримує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» — безоплатні консультації підприємців від міжнародних експертів через маркетплейс OnFrontiers, освітній серіал «Стартуй стартап» на порталі Дія.Цифрова освіта, дашборди малого та середнього бізнесу, E-Export School) серед резидентів UNIT.City, інвесторів та іноземних відвідувачів. 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: 

«Міністерство цифрової трансформації працює вже понад 2 роки —  і за цей час ми створили багато проєктів. До них належать не лише застосунок та портал Дія — тепер це вже ціла екосистема проєктів, які допомагають уряду будувати цифрову державу, а громадянам — швидко отримувати державні послуги, відкривати бізнес та здобувати онлайн-освіту. У локації Diia.Space на вас чекає команда амбасадорів екосистеми Дія, яка детально розповість вам про всі ці проєкти. Ви зможете подивитися рекламні матеріали та відео під брендом Дія, щоб краще зрозуміти, як використовувати державні цифрові інструменти для своїх щоденних справ і втілення глобальних бізнес-проєктів».  

Крістофер Ебрамс, виконувач обов’язків заступника місії USAID, директор Офісу економічного зростання USAID: «Diia.Space — це місце зустрічі, де уряд, інвестори, стартапи, малі та середні підприємства можуть творити спільну екосистему, де вони можуть трансформувати свій бізнес і повсякденне життя в зростаючій економіці України за допомогою сервісів Дії. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) цінує свою співпрацю з Міністерством цифрової трансформації через свою програму “Конкурентоспроможна економіка України”. Diia.Space — це ще одна можливість зміцнювати конкурентоспроможність українського бізнесу й продуктів в Україні та за кордоном». 

Костянтин Євтушенко, керівний партнер UNIT.City: «7 місяців нашої спільної роботи з Міністерством цифрової трансформації та фондом USAID нарешті підійшли до свого логічного завершення — імплементації Diia.Space в UNIT.City. Наш симбіоз — це вихід на новий рівень. Завдяки підтримці в рамках консультаційних послуг наші проєкти будуть значно потужнішими та кращими. У нас в UNIT.City понад 150 резидентів-технологічних компаній, які працюють у сфері високих технологій та креативної економіки. Завдяки тому, що вони змінюють звичні підходи до розуміння ефективності, вони змінюють Україну в цілому.Тому нам важливо, що наша екосистема поповнилася ще одним гравцем, який поділяє наші цінності та переконання».

Трансляцію презентації можна подивитися за посиланням

Про проєкт: Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатися перевагами міжнародної торгівлі.

Міністерство цифрової трансформації України зверталося до USAID КЕУ з проханням надати підтримку щодо адміністративних помічників, які б розповідали про екосистему Дія в приміщенні UNIT.City. 

UNIT.City — перший в Україні та найбільший у Східній Європі інноваційний парк.

Станом на 2021 рік в інноваційному парку налічується 110 компаній-резидентів. Серед них три лабораторії, п'ять бізнес-кампусів та коворкінг, чотири акселератори та три інвестиційні фонди для підтримки та розвитку українських стартапів.

Результатом діяльності команди інноваційного парку має стати потужна екосистема, сприятлива для розвитку підприємництва та досліджень, що допомагатиме у створенні компаній та продуктів, успішних на глобальному ринку.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт