Залізна українізація триває: у Дії вибрали назву для Південно-Західної залізниці. Долучайтеся до нового опитування — визначте назву для Південної залізниці

Прес-офіс Міністерства
10 березня 2023, 08:14
  Перегляди 849

Протягом тижня українці в Дії вибирали нову назву для Південно-Західної залізниці. Усього в опитуванні взяли участь понад 1,1 млн користувачів. Більшість із них — понад 417,2 тисяч українців —– проголосували за назву Центральна залізниця. 

На другому місці — Київська залізниця (понад 328,6 тисяч голосів), на третьому — Столична залізниця (понад 242,4 тисяч голосів), а на четвертому — Північна залізниця (понад 138,9 тисяч голосів). Після завершення першого спільного опитування з Укрзалізницею одразу стартує наступне — потрібно вибрати нову назву для Південної залізниці. Виберіть свій варіант у Дії з 10 до 17 березня. 

Опитування відбувається у межах масштабного проєкту Укрзалізниці Залізна українізація. Протягом 3 років змінять назви залізниць, позбудуться радянських символів та російських написів. Кожен українець може долучитися до українізації шляхом електронної демократії і зробити свій внесок у зміни Укрзалізниці. Зокрема, вибрати нові назви для філій. 

Річ у тім, що дві гілки Укрзалізниці — Південно-Західна та Південна — отримали назви за географічною прив’язкою до російської імперії. Хоча територіально розміщені в зовсім інших регіонах. Так, Південно-Західна залізниця простягається від Чернігівщини до Поділля, охоплюючи території 5 та частково ще 6 областей нашої держави. А Південна охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, окремі райони Чернігівської, Луганської областей. 

Зараз саме час позбутися російського минулого і будь-яких зв’язків із країною-агресором. Долучайтеся до нового опитування в Дії і виберіть для Південної залізниці нову назву, яка відповідає її реальному розташуванню.

Щоб узяти участь в опитуванні, авторизуйтеся у застосунку, виберіть Послуги, а далі — Опитування. 

Проголосуйте за один із чотирьох варіантів:

  • Харківська залізниця

  • Слобожанська залізниця

  • Слобідська залізниця

  • Східна залізниця

Результати будуть доступні після завершення опитування. 

Опитування в Дії реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури й Укрзалізницею.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт