Задля розвитку Армії дронів: Мінцифра і САП підписали меморандум про співпрацю

  Перегляди 591

З початку 2023 року САП уже перерахувала 650 млн гривень на напрям «Оборона» через фандрейзингову платформу UNITED24. 

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Олександр Клименко підписали меморандум про співпрацю. Спільним пріоритетом визначили посилення Армії дронів у межах платформи UNITED24. Адже кожен безпілотник на фронті зберігає життя та наближає перемогу.

«Незважаючи на повномасштабну війну, наша боротьба з топкорупцією не зупиняється ні на день. Ми усуваємо протизаконні схеми, притягуємо винних до відповідальності, водночас детективи і прокурори докладають зусиль, щоби спрямувати максимальні ресурси від інструмента угод зі слідством на протидію агресору», — зауважив Олександр Клименко.

«Я вдячний керівнику та команді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за співпрацю, яка сприяє розвитку сфери БПЛА та підтримує ЗСУ. За 650 мільйонів гривень, отриманих завдяки роботі САП, були придбані сотні безпілотників для ЗСУ й ГУР. А також значна кількість БМП-2 для бригад Гвардії наступу. Це потужний внесок у збереження життя наших військових», —  зазначив Михайло Федоров.

Загалом завдяки проєкту Армія дронів, який стартував у межах UNITED24, законтрактовано 3 864 комплекси розвідувальних та ударних БПЛА. Понад 10 тисяч військових пройшли навчання на операторів дронів. Були створені нормативні й регуляторні умови для розвитку вітчизняного ринку БПЛА. Це дає змогу технологічно підсилити наших військових на фронті.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт