За сприяння Мінцифри створено дашборди щодо готовності медичних закладів України до боротьби з коронавірусом

Прес-офіс
10 квітня 2020, 09:05
  Перегляди 4638

На урядовому інформаційному порталі розміщено online-дашборди, які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами. Дашборд доступний online та оновлюється щоденно за лінком: https://covid19.gov.ua/analitichni-paneli-dashbordy .

Аналітичні панелі порталу (дашборди) розроблено робочою групою заступників міністра охорони здоров’я та представників ДП “Медичні закупівлі України”. Дашборди містять інформацію про медичні заклади, що готові приймати хворих, вільні ліжкомісця та апарати ШВЛ, запаси засобів індивідуального захисту, медичний персонал тощо. Інформацію можна переглянути як по Україні в цілому, так і для окремих регіонів і навіть – медичних закладів.

«Портал надає змогу наживо контролювати ситуацію із забезпечення лікарень і швидко реагувати в разі потреби: постачати ліки, обладнання, доукомплектовувати персоналом тощо. Також портал дозволяє усвідомити дійсну ситуацію в країні і, сподіваюся, це дозволить припинити розповсюдження фейків. Тепер кожен може зайти і перевірити ту чи іншу інформацію в режимі онлайн», – зазначив Віцепрем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Дашборди містять інформацію про медичні заклади, що готові приймати хворих, вільні ліжкомісця та апарати ШВЛ, запаси засобів індивідуального захисту, медичний персонал тощо. Інформацію можна переглянути як по Україні в цілому, так і для окремих регіонів і навіть – медичних закладів.

На порталі можна знайти актуальну інформацію про карантин, протидію коронавірусу, а також важливі поради і рекомендації. Незабаром з’явиться інтерактивна мапа державних кордонів та інформація щодо перетину пропускних пунктів.

На порталі розміщено публічну інформацію у формі відкритих даних, щоб кожен міг вільно отримувати, обробляти та публікувати її на власних ресурсах, використовуючи достовірні дані з першоджерела.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт