За підтримки Мінцифри та Visa відкрили проєктний офіс West Ukraine Digital

  Перегляди 1057

Розвинений регіон у галузі цифровізації важливий для прогресивного руху в секторальних напрямах — економіці, інфраструктурі, освіті й медицині, транспорті, туризмі та безпеці, а також є запорукою стабільності економіки та розвитку країни в цілому. 

23 червня 2022 року офіційно відкрився проєктний офіс West Ukraine Digital у центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі. 

Проєктний офіс сприятиме цифровій трансформації на регіональному та місцевому рівнях та охоплюватиме 4 області Заходу України — Тернопільську, Львівську, Чернівецьку та Івано-Франківську.

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: «Через війну багатьом підприємцям довелося здійснити релокацію свого бізнесу. Відкриття проєктного офісу West Ukraine Digital сприятиме розвитку бізнесу та процесам цифрової трансформації на Заході України. Це дійсно масштабний проєкт, адже до нього увійшли чотири області. У нас вже є хороший приклад роботи проєктного офісу на Черкащині, який успішно реалізував низку проєктів із цифровізації регіону. Серед переваг для жителів західних областей України — розвиток IT-інфраструктури, автоматизація роботи місцевих органів влади, а також реалізація проєктів у сферах освіти, екології, економіки, медицини, туризму, відкритих даних і безбар'єрності. Я переконана в тому, що завдяки роботі West Ukraine Digital західний регіон України стане ще більш привабливими та цікавими для інвесторів і партнерів».

Пріоритетні напрямки роботи проєктного офісу West Ukraine Digital: 

  • підтримка та розвиток бізнес-середовища в регіоні; 
  • підготовка та розвиток проєктів цифрової трансформації галузей регіону; 
  • підтримка та промоція інноваційних проєктів.

Михайло Гапула, заступник начальника Тернопільської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації: «Ініціатива створення проєктного офісу була своєчасною реакцією на виклики суспільства ще до війни. Саме успішні приклади створення подібних інституцій в інших регіонах підштовхнули нас до створення офісу в Тернополі. Перед офісом поставатимуть завдання з реалізації проєктів цифрового розвитку, співпраці з обласними адміністраціями, територіальними громадами, приватними інституціями та бізнес-установами, аби повною мірою реалізовувати завдання, які ставить перед ним Міністерство цифрової трансформації та області, які увійшли в офіс».

Світлана Чирва, віцепрезидент і регіональний менеджер Visa в Україні: «Цифрова трансформація — у центрі стратегії українського уряду до та під час війни. Це не лише наявність певної техніки, а й насамперед доступ із можливостями для швидкого і, головне, якісного надання послуг. Ми пишаємося тим, що підтримуємо відкриття проєктного офісу West Ukrainian Digital. Цей проєкт продовжить успішну співпрацю Visa щодо цифрового розвитку в партнерстві з Мінцифрою, а також облдержадміністраціями».

Оксана Качурівська, керівниця проєктного офісу West Ukraine Digital: «Основним нашим гаслом стане створення проєктів, що випереджають час! Одним із перших таких проєктів офісу стане Міжобласний датацентр — “безпечний” простір із відповідними технічними та безпековими умовами, де б ОДА могла розмістити в єдиному просторі свої сервери та надати послугу з колокації для територіальних громад області. Надалі офіс буде реалізовувати проєкти цифрового розвитку регіону, співпрацювати з інвесторами, кредиторами та бізнесом у реалізації їхніх ініціатив».

Проєктний офіс West Ukrainian Digital створено за підтримки компанії Visa.

Трансляцію офіційного відкриття можна переглянути на Facebook-сторінці.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт