Які набори відкритих даних популярні у 2020 році?

Прес-офіс
02 червня 2020, 11:52
  Перегляди 2130

За січень – травень 2020 року:

456 тис. користувачів відвідали Єдиний державний вебпортал відкритих даних data.gov.ua.  

3,9 млн – загальна кількість переглядів сторінок. Це у 1.5 рази вище за аналогічні показники 2019 року. 

Популярність data.gov.ua постійно зростає. На початку 2020 року його щомісячна аудиторія перевищувала 100 тис. користувачів. На жаль, внаслідок карантину в березні та квітні показники використання впали на 15–20% і почали повертатися до попередніх позицій лише у травні.

За географією користувачів традиційно лідирує Київ. На столицю припадає понад третина відвідувачів порталу. Дніпро та Харків мають частки у 6% кожен, Львів – 4%, Одеса – 3%, Запоріжжя – 2%. Загальна аудиторія data.gov.ua охоплює 1.5 тис. населених пунктів із різних куточків України.

Якими наборами цікавились користувачі у 2020 році?

Перші сходинки рейтингу утримували основні державні реєстри: Відомості про транспортні засоби, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Єдиний державний реєстр судових рішень.

В топі рейтингу закріпилося одразу декілька наборів Національної служби здоров’я України: дані про електронні декларації, суб'єктів господарювання, які надають первинну медичну допомогу та оплату за надання послуг з первинної медичної допомоги.

Популярними є також нещодавно відкриті набори: Єдиний реєстр документів Державної архітектурно-будівельної інспекції, Національний репозитарій академічних текстів МОНу, Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій Мінсоцполітики.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт