Володимир Зеленський зустрівся з президентом Microsoft Бредом Смітом

Прес-офіс Міністерства
23 вересня 2021, 11:33
  Перегляди 1053

У Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом. Обговорили поглиблення співпраці з корпорацією Microsoft та реалізацію спільних проєктів. 

«Ми зацікавлені в подальшому розширенні присутності корпорації Microsoft в Україні та поглибленні співпраці в контексті цифрової трансформації нашої країни. Будуємо цифрову державу і нам надзвичайно важливо, щоб дані українців зберігалися на хмарних сервісах на території України», — зазначив Президент України Володимир Зеленський.

У жовтні минулого року Мінцифра та Microsoft Україна підписали Меморандум про співпрацю щодо реалізації Програми цифрової трансформації та використання Microsoft Azure. Програма цифрової трансформації дасть можливість впровадити інновації на базі хмарних технологій для різних державних структур, державних підприємств та уряду України. 

«Разом із представниками компанії Microsoft ми співпрацюємо вже майже рік. Працюємо над створенням і розвитком хмарної інфраструктури Azure на території України та впровадженням інтелектуальної системи моніторингу проєктів Мінцифри. Ми хочемо, щоб такі компанії, як Microsoft, будували в нас свою інфраструктуру, зокрема, дата-центр. Це дозволить залучити сучасні рішення для роботи працівників держустанов та безпеки даних», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Крім цього, разом із Microsoft працюємо над тим, щоб в Україні з’явилась офіційна підтримка Xbox. Також сприятимемо підвищенню кваліфікації працівників державних структур та цифрових навичок громадян. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт