Володимир Зеленський: «Цифрова країна — це потужний економічний розвиток»

Прес-офіс
20 жовтня 2020, 13:42
  Перегляди 2312

Сьогодні в посланні до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський особливо виділив цифровізацію як важливий напрям розвитку країни.

«Це лише початок шляху до цифрової держави. 2021 рік стане початком входження країни у режим “без паперів”. Жодна державна установа не зможе вимагати від українців довідок, витягів чи інших папірців для отримання державних послуг. Наша мета — 100% державних послуг онлайн», — заявив Володимир Зеленський. 

Команда Міністерства цифрової трансформації вже заклала фундамент цифрової держави, яка стає зручним сервісом та спрощує життя громадян. Україна стала першою країною у світі, що має цифровий паспорт. За ним можна подорожувати або відкривати банківський рахунок онлайн. 

«Не людина для держави, а держава для людини. Це новий формат відносин між державою та громадянином. Де держава — це сервіс, зручний та зрозумілий», — зазначив Володимир Зеленський. 

Для українців вже доступні цифрові документи в застосунку Дія. Крім того, можна отримати будівельні послуги без чиновника та найшвидше у світі відкрити бізнес онлайн на порталі державних послуг Дія. А молоді батьки можуть скористатися сервісом єМалятко — отримати 9 послуг за однією заявою онлайн або у ЦНАПі чи пологовому. 

Крім того, Президент зазначив, що вже на наступних президентських виборах громадяни матимуть можливість за бажанням голосувати онлайн. 

«Цифрова країна — це не лише зручно. Це країна, де бюрократія та корупція стануть нетиповим явищем. Це потужний економічний розвиток, бо частка цифрової економіки у світі стрімко зростає», — прокоментував Володимир Зеленський.

Також Президент у посланні зазначив, що Україна вже стає світовим ІТ-хабом. Мінцифри створює віртуальну економічну зону — Дія.Citу зі спеціальним податковим, фінансовим та правовим режимом. Цей проєкт забезпечить розвиток креативного бізнесу та залучення іноземних інвестицій в Україну. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт