Визначені топ-3 студентські стартапи у фіналі конкурсу від Мінцифри та YEP

  Перегляди 1881

18 лютого 2021 року найкращі 10 студентських команд із понад 120 учасників представили свої стартап-ідеї, розроблені в рамках ініціативи «Підприємницький університет».

Це ініціатива Міністерства цифрової трансформації України, мережі стартап-інкубаторів YEP, Міністерства освіти і науки України, Українського фонду стартапів, за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Серед журі конкурсу, які оцінювали стартап-ідеї: Андрій Ремізов (Дія.Бізнес), Олеся Залуська та Карен Ісаакян (Програма USAID КЕУ), Леся Севрук та Ігор Маркевич (Український фонд стартапів), Анастасія Овчаренко (компанія Genesis). 

Під час фіналу конкурсу керівник онлайн-складової проєкту Дія.Бізнес Андрій Ремізов заявив, що завдяки конкурсу студентських стартапів в Україні можуть народитися бізнес-проєкти, які стануть популярними у всьому світі. 

«Наше бажання — з однаковим ентузіазмом включити в тренд підприємництва і студентів, і викладачів, адже всі вони є складовими університетської інноваційної екосистеми»

Андрій Заікін,
СЕО YEP

Хто переміг у конкурсі? 

Журі визначило одразу двох переможців — студентський стартап Memoria та викладацький Warm Wall. У трійку найкращих також потрапив проєкт OK Town. 

  • Memoria (Національний університет кораблебудування ім. адм. Макарова) — галерея спогадів 

  • Warm Wall (проєкт викладачів, Дніпровський національний університет ім. Гончара) — енергоактивна система кондиціонування та опалення на базі нових технологій будівництва, альтернативних джерел енергії та її накопичення в сезонних теплових акумуляторах

  • OK town! (Сумський державний університет) — оптимізована онлайн-платформа (платформа електронної комерції) для надання послуг у сфері туризму, екскурсій і вражень. 

Що отримали переможці? 

Запрошення в інкубаційну програму YEP!Starter та поїздку на інноваційну конференцію Startup Day, що проходитиме 25-27 серпня 2021 в Тарту, Естонія.

Відеотрансляція фіналу конкурсу доступна на Facebook-сторінці YEP

Нагадаємо, мета проєкту «Підприємницький університет» — запустити тренд на створення стартапів серед молоді та студентів. Пілотний проєкт розпочався у вересні 2020 року. На першому етапі проєкту в 76 університетах країни було впроваджено навчальну дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами». 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт