Визначаємо топові міста за рівнем оприлюднення відкритих даних: долучайтеся до обговорення методології

  Перегляди 287

Стейкхолдери open data-сфери можуть взяти участь у дискусії на зустрічі комунікаційної платформи Data+.

Упродовж років Україна задає тренди у сфері відкритих даних. Водночас повномасштабна війна стала викликом для українських міст. Місцева влада має знаходити нові шляхи для збереження прозорості держуправління, щоб залучати інвестиції та сприяти відбудові держави.

Програма «Прозорі міста» Transparency International Ukraine запускає щорічне рейтингування міст за рівнем оприлюднення відкритих даних. Спеціалісти планують перевірити кількість і якість обов’язкових наборів відкритих даних, опублікованих міськими радами та їхніми виконавчими органами. Також аналітики оцінять документи органів місцевого самоврядування, які регламентують сферу відкритих даних, і вплив опублікованих даних на роботу ОМС та життя містян.

Ознайомитися з проєктом методології рейтингування й залишити коментарі можна за посиланням до 7 жовтня 15:00.

Крім того, усі зацікавлені в темі відкритих даних можуть долучитися до обговорення проєкту методології 8 жовтня о 12:00 на зустрічі комунікаційної платформи Data+. Реєстрація до 8 жовтня, 10:00: https://bit.ly/4gMipMk

Команда програми «Прозорі міста» презентує методологію вже цієї осені. Її буде опубліковано на сайтах Міністерства цифрової трансформації України, програми «Прозорі міста» й Transparency International Ukraine.

Проєкт методології підготовлений за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Transparency International Ukraine.

Комунікаційна платформа Data+ створена Міністерством цифрової трансформації України та за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Офіс ефективного регулювання BRDO.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт