Виробники будівельної продукції можуть самостійно задекларувати характеристики товарів у ЄДЕССБ

  Перегляди 412

У Єдиній державній електронній системі будівництва (ЄДЕССБ) доступний електронний кабінет виробника будівельної продукції. Відтепер можна самостійно скласти декларацію показників будівельної продукції, щоб у подальшому надавати ці товари на ринок. 

Окремий кабінет в е-системі дає змогу самостійно декларувати показники будівельної продукції та її характеристики. Користувач вносить вид продукції, наприклад, бетонні суміші, арматуру, збірні конструкції тощо. Після цього вказує зазначені характеристики: розміри, реакцію на дію вогню, водопоглинання, довговічність, форму й конфігурацію та інші. 

У подальшому виробники можуть надавати цю продукцію на ринок, адже вона відповідає всім вимогам Закону та є безпечною для застосування. 

Якщо необхідно, орган державного ринкового нагляду — Державна інспекція архітектури та містобудування України — перевіряє задекларовані показники та характеристики будівельної продукції.

Більше деталей про функціонал електронного кабінету можна знайти в окремому чаті за посиланням: https://t.me/budprod

Або ж надсилайте запитання щодо роботи кабінету виробника в е-системі на електронну адресу: support@e-construction.gov.ua   

Запуск функціоналу відбувся в співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Офісу підтримки реформ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерства цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт