Відсьогодні львів’яни зможуть скористатися послугою єМалятко

Прес-офіс
25 лютого 2020, 16:52
  Перегляди 3122

Від 25 лютого новоспечені батьки, які мешкають у Львові, окрім великої радості народження дитинки, мають ще приємний бонус. У місті Лева стала доступна комплексна послуга єМалятко.

Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська вручила свідоцтво про народження батькам маленького Данили, які перші скористалися послугою єМалятко.

єМалятко – перша в Україні комплексна адміністративна послуга, при створенні якої застосовано принцип об’єднання послуг за життєвою ситуацією. Загалом вона передбачає 10 послуг для батьків новонароджених в одній послузі від держави. Наразі послуга доступна в режимі бета-теста і об’єднує 8 сервісів. Усіх їх можна отримати за однією заявою безпосередньо у пологовому будинку.

Наразі у складі єМалятко можна отримати такі послуги:

  • державна реєстрація народження;
  • визначення походження дитини;
  • реєстрація місця проживання;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
  • реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;
  •  визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;
  •  внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

єМалятко – яскравий приклад оптимізації адміністративних послуг. Вона позбавляє батьків заповнення до 37 видів документів, які потрібно було подати, і 11 відвідувань установ.

Завдяки створенню єМалятко, свідоцтво про народження дитини тепер містить не лише інформацію про ім’я дитини, дату народження та персональні дані батьків, але й УНЗР (унікальний номер запису в реєстрі) та РНОКПП (ідентифікаційний номер).

Крім того в Єдиний демографічний реєстр автоматично додається запис про приналежність дитини до громадянства України;

Раніше дитина часто не мала ідентифікаційного номеру та документу, що свідчив би про громадянство, до моменту отримання паспорту в 14-річному віці.

Людмила Рабчинська зазначила: «Львів – шосте місто, де запущена послуга єМалятко. Я впевнена, що львів’яни дуже чекали на цю послугу, тому що вона нового покоління та надається за життєвою подією. Наразі вже понад 500 мешканців отримали її в Україні. Вже зараз ми можемо зустрічати народження маленьких львів’ян із меншими чергами».

єМалятко надаватиметься наразі в трьох пологових будинках міста:

  1. Міський комунальний клінічний пологовий будинок № 1
  2. КЗ ЛОР "Львівський державний обласний перинатальний центр»
  3. Комунальна 3-тя міська клінічна лікарня м. Львова

За словами Людмили Рабчинської, бета-режим послуги єМалятко закінчиться влітку, і всі десять послуг стануть доступними. А до кінця року послуга стане доступною онлайн на порталі Дія.

Впровадження комплексної послуги єМалятко реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми ULEAD з Європою, EU4PAR, Grid Dynamics Life.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт