Відкрито ще два Дія.Центри

Прес-офіс Міністерства
07 вересня 2021, 13:17
  Перегляди 2377

Мінцифра продовжує розбудовувати мережу модернізованих ЦНАП з єдиними сучасними стандартами. Тому одразу у двох громадах відкрили Дія.Центри — в Ланівцях (Тернопільська область) та Іванівці (Чернігівська область). 

Це універсальний простір із комплексом усіх необхідних послуг, зручним сервісом та додатковими можливостями для українців. У травні Мінцифра відібрала 165 громад, які отримають допомогу від держави в розмірі 231 млн грн у межах субвенції на розвиток мережі ЦНАП. Дія.Центр у Ланівцях — перший модернізований ЦНАП, реконструйований за кошти субвенції. 

У лановецькому центрі доступні 234 адміністративні послуги, зокрема, у сфері реєстрації бізнесу, земельних відносин, соціального захисту, реєстрації місця проживання, ДРАЦС. В іванівському центрі відвідувачі можуть отримати 148 послуг. Також у Дія.Центрах можна отримати безоплатну правову допомогу, консультації щодо онлайн-послуг, оплатити адмінзбір тощо,

Приміщення центрів інклюзивні, мають коворкінг-зону та конференц-зал. Крім цього, Дія.Центри мають простори для самообслуговування, де українці можуть скористатися порталом Дія. Адміністратори центру навчать користуватися порталом, допоможуть та підкажуть, як отримати онлайн потрібну послугу. Це дозволить багатьом людям у майбутньому отримувати послуги самостійно та покращить цифрові навички громадян.

Будь-який ЦНАП може стати частиною мережі Дія.Центрів, якщо відповідатиме 12-ти критеріям якості. Сервіс у Дія.Центрах зручний, швидкий і сучасний.

Мінцифра прагне, щоб дедалі більше ЦНАПів приєднувалися до мережі Дія.Центрів. Для цього ми розробили зручний гайд із рекомендаціями "Як модернізувати ЦНАП та стати Дія Центром?". Щоб стати новим Дія.Центром, заповнюйте гугл-форму. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт