Від нотаріату до освіти: Мстислав Банік розповів, які сервіси будуть доступні в Дії до 2023 року

  Перегляди 3166

Безліч послуг та сервісів в Україні потребують цифровізації,  і щоб позбавитися бюрократії, черг та корупції, Міністерство цифрової трансформації спільно з іншими міністерствами створює нові рішення. Головна мета — отримання 100% державних послуг у Дії. 

Про це написав керівник проєкту Дія Мстислав Банік у колонці для НВ.

“До 2023 року ми проведемо цифрову трансформацію у всіх сферах та галузях: юстиції, внутрішніх справ та міграції, економіки та торгівлі, фінансів, податкової та митної сфери, культури, молоді та спорту, інфраструктури, розвитку громад та територій, стратегічними галузями промисловості, закордонних справ, оборони та реінтеграції, медичних послуг та управління медичною інформацією”, – підкреслив керівник Дії. 

Мстислав Банік зазначив, що Мінцифра не забирає послуги інших міністерств. Команда оптимізує електронні інформаційні реєстри для зручності користування послугами – щоб вони всі були доступні на єдиному сервісі. 

“Наша мета – отримання 100% державних послуг у Дії. Спільно з CDTO — цифровими заступниками на рівні міністерств — команда Мінцифри створила публічний дашборд зі всіма проєктами цифрової трансформації та ввела систему рейтингування. Щоб не тільки ми, як керівники, а і кожний з вас бачив, як рухається цифровізація країни. Це 94 проєкти, які створені завдяки ефективній системі менеджменту, яку ми продовжуємо будувати. Кожен проєкт отримає цілі, відповідальних, бюджет, термін реалізації”, – розповів керівник проєкту Дія.

Мстислав Банік підкреслив, що команда Мінцифри аналізує готовність інфраструктури до того, щоб послуги можна було перевести в онлайн, вдосконалює інформаційні системи. Щоб кожен українець міг відчути зміни, а кожен власник бізнесу та держслужбовець долучився до розвитку цифрової галузі та проєктів Міністерства. Цифрові рішення необхідні, щоб зміни на краще відбулися в кожній сфері.

Детальніше про проєкти можна почитати в колонці Мстислава Баніка у НВ за посиланням.

Список всіх проєктів https://plan2.diia.gov.ua/projects

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт