Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Прес-офіс Міністерства
17 листопада 2023, 17:00
  Перегляди 894

Верховна Рада України зареєструвала євроінтеграційний законопроєкт № 10265 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу».

Українці зможуть не сплачувати додаткові збори за зв'язок під час подорожей Європою, а європейські мандрівники — в Україні. А також це ще один важливий крок до приєднання України до Roam like at home та Єдиного цифрового ринку ЄС.

Після внесення змін до Додатку 17-3 Угоди про асоціацію Україна взяла на себе зобов'язання впровадити законодавство ЄС щодо роумінгу до квітня 2024 року. 

Українці отримають можливість користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку на території держав-членів ЄС і не сплачувати додаткові кошти за послуги роумінгу. Громадяни ЄС матимуть такі ж права під час відвідування України. Це сприятиме вільному руху громадян України та ЄС на території спільної роумінгової зони.

Робоча група, до якої входять Міністерство цифрової трансформації, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку України (НКЕК), оператори та експерти проекту DPS2U розробили відповідний законопроєкт та передали його на розгляд народним депутатам України для подальшого прийняття.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт