В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин: брифінг щодо запуску експериментального проєкту відбудеться 3 листопада

Прес-офіс Міністерства
03 листопада 2023, 14:43
  Перегляди 989

3 листопада Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин та їх місцеперебування, опис тварини, наявність вакцинації та стерилізації, ідентифікаційні дані, дані ветеринарного паспорта та відомості про власника / утримувача.

Мета запуску Реєстру — створити комплекс заходів для безпеки та добробуту тварин і їх власників, а також адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів у сфері поводження з тваринами. Згідно з постановою реєстрація тварин власниками є добровільною та беоплатною.

Під час брифінгу спікери розкажуть, як працюватиме Реєстр, яку інформацію міститиме та як ці дані допоможуть зменшити кількість безпритульних тварин. 

Спікери:

  • Денис Башлик, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації
  • Ольга Шевченко, заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головний державний ветеринарний інспектор України, Головний державний інспектор України
  • Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України

Коли: 3 листопада

Час: 15:30

Долучитися до онлайн-трансляції можете на ресурсах Міністерства аграрної політики та продовольства й Міністерства цифрової трансформації. 

Проєкт створено з ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України й Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і здійснюється за участі Міністерства цифрової трансформації України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт