Успішні кейси цифровізації країн: Михайло Федоров зустрівся з Послом Данії Олє Егбергом Міккельсеном

  Перегляди 679

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації на онлайн-зустрічі з Послом Королівства Данії Олє Егбергом Міккельсеном обговорили напрямки подальшої співпраці у сфері електронного урядування, а також поділилися досвідом цифровізації країн.

У 2020 Данія посідала перше місце у рейтингу ООН з розвитку е-урядування. Це одна з найбільш цифровізованих країн світу. Наприклад, у минулому році 91% усього населення Данії спілкувалися з державою через онлайн-засоби — онлайн-послуги, електронну пошту тощо.

“Сьогодні нас найбільше цікавить, як ми зможемо збільшити ефективність надання державних послуг онлайн. Тому для нас досвід Данії — країни номер один за цифровізацією у світі — є найважливішим. Вдячний вам за бажання ділитися цим досвідом. Ми будемо робити все, щоб наша співпраця була плідною”.

Михайло Федоров

Україна швидко рухається до побудови цифрової держави. Міністр цифрової трансформації також розповів про унікальну організаційну структуру, яку вдалося побудувати Мінцифрі. Зокрема про CDTO — цифрових заступників, які вже працюють у кожному міністерстві і поступово з’являються в обласних адміністраціях та міських радах.  Тепер є вся необхідна інфраструктура, щоб масштабувати проєкти та втілити ті цілі, які перед собою поставила Мінцифра. Крім того, Михайло Федоров зауважив, що Україна — перша країна у світі з цифровими паспортами та четверта у Європі з цифровими водійськими посвідченнями. 

Посол Данії також поділився досвідом країни у напрямі діджиталізації. Розповів про проєкти цифрової трансформації. А також про те, як у Данії переводять послуги в онлайн та про державну систему електронної ідентифікації NemLog-In. 

Крім того, особливістю впровадження електронного урядування у Данії є система цифрової освіти громадян, яка навчає як користуватися онлайн послугами. Спільно з громадським сектором розробили курси для різного рівня користувачів. Особлива увага приділяється інтеграції старшого покоління у процес.

Михайло Федоров акцентував на важливості обміну досвідом з цифровізації обох країн на подальшій співпраці.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт