Уряд ухвалив постанову щодо використання Платформи для швидкого створення і керування державними реєстрами

  Перегляди 1011

Команди Мінцифри та Держспецзв’язку працюють над інноваційним рішенням — Платформою для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів. Завдяки інструменту міністерства і державні органи швидко й зручно створюватимуть публічні реєстри і керуватимуть ними. 

Основа будь-якої цифрової держави — це електронні реєстри з якісними даними та швидкий обмін між різними держорганами. Зараз в Україні є понад 450 державних реєстрів. 80% з них технологічно застарілі і вразливі до кібератак. 

Платформа для розгортання реєстрів стане основою для цифрової трансформації. Адже всі дані будуть впорядковано зберігатися в реєстрах, що пришвидшить запуск онлайн-послуг та діджиталізацію загалом. 

На Платформі реєстрів можна не лише створювати нові, а й технічно переробити і поступово переносити застарілі реєстри. Усі зміни фіксуються і відбуваються тільки через бізнес-процеси. Це внеможливлює незаконні зміни даних.  

Також для розробки реєстрів на Платформі не потрібні великі команди чи фахівці високого рівня. Опанувати інструменти розробки можна легко і швидко. Для розробників проводитиметься навчання і надаватимуться консультації.

Ми вже протестували Платформу та скоро будемо запускати її для багатьох органів державної влади. Окрім цього, у подальшому Україна зможе ділитися власним досвідом упровадження Платформи з іншими країнами, які активно цифровізуються.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт