Уряд схвалив законопроєкт про адміністративну процедуру

Прес-офіс
13 травня 2020, 12:23
  Перегляди 3893

На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Закону України “Про адміністративну процедуру”, активну участь у розробці якого взяло Міністерство цифрової трансформації.

Законопроект передбачає поширення сучасних практик подачі заяв на отримання адмінпослуг, серед яких подача заяв та скарг електронно, скорочення їх змісту до мінімально необхідного, застосування усної заяви, яка переводиться в письмову форму посадовими особами, та процедура невідкладного розгляду заяв.

Окрім цього, запроваджується надання адмінпослуг в автоматичному режимі без втручання людини. Обов’язки щодо збирання необхідних документів та інформації покладаються на адміністративні органи, а не на заявників, що значно спрощує процедуру отримання послуг для громадян. Також уніфіковується та збалансовується процедура адміністративного оскарження рішень, дій та бездіяльності адміністративних органів.

У законопроекті втілені ідеї та підходи, які були зафіксовані в Указах Президента України від 29 липня 2019 р. № 558 “Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг” та від 4 вересня 2019 р. № 647 “Про деякі заходи із забезпечення надання якісних публічних послуг”.

Ці заходи мають суттєво спросити процедуру надання адміністративних послуг та сприяти їх переведенню в електронний формат.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт