Уряд призначив CDTO у Мінреінтеграції

Прес-офіс
25 червня 2020, 12:23
  Перегляди 2140

Цифрову трансформацію Мінреінтеграції проводитиме Снавер Сейтхалілєв. 

Міницифри спільно з іншими міністерствами працює над цифровою трансформацією України. Для цього у центральних органах влади, обласних адміністраціях та інших відомствах ми створюємо відповідальних за діджиталізацію — CDTO

CDTO – Chief Digital Transformation Officer, профільний заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Поступово такі профільні заступники будуть призначені в усіх державних установах.  У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за цифровізацію відповідатиме Снавер Сейтхалілєв.

До цього часу Снавер працював CEO у компаніях Astem, Eurasia Engineering та інших. Займався благодійністю у Фонді Національного Добробуту Криму — благодійній організації, що допомагає у соціальному забезпеченні вихідцям кримськотатарського народу. 

Снавер навчався бізнес-адміністрування у Массачусетському технологічному університеті (США) та вивчав міжнародні відносини у Босфорському університеті (Туреччина). Знає 7 мов — українську, кримськотатарську, англійську, російську, турецьку, арабську та німецьку. 

У міністерстві Снавер впроваджуватиме е-послуги, оптимізуватиме інформаційні системи та державні реєстри, визначить, які процеси потребують цифровізації у першу чергу. 

Окрім Снавера Сейтхалілєва, Уряд призначив Вадима Свіріна заступником Голови Державної аудиторської служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Загалом CDTO працюють над розвитком інформаційних ресурсів, інформаційно-телекомунікаційних систем, електронних реєстрів та їх взаємодії. Також над посиленням кібербезпеки та захисту інформації і впроваджуватиме електронні адміністративні та публічні послуги, в тому числі спрощення адміністративних процедур.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт