Українці зможуть своєчасно отримувати адмінпослуги під час карантину

Прес-офіс Міністерства
21 вересня 2021, 10:47
  Перегляди 2009

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт № 5454. Так, українці своєчасно отримуватимуть якісний сервіс, а держоргани не зможуть затягувати строки надання адмінпослуг.

Законопроєкт передбачає зміни до ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", а саме до норми, що зупиняла перебіг строків надання адмінпослуг на період дії карантину. Через це надання послуг розтягувалося в часі, а людям іноді доводилося місяцями чекати на розгляд поданих документів. 

Реалізація законопроєкту дозволить поновити перебіг строків надання адмінпослуг, щоб карантин не впливав на час отримання послуги, а також забезпечить розгляд “зупинених” заяв за черговістю їх надходження.

Українці зможуть звертатися за адмінпослугами, як і раніше, без обмеження у строках. Адже на час карантину строки звернення за послугами зупинені. 

У державних органів з’явиться чіткий алгоритм дій щодо опрацювання заяв, перебіг строків розгляду яких був зупинений.

Дякуємо Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт