Українці проголосували за склад журі Євробачення-2023: у Дії завершилося опитування

  Перегляди 663

Протягом тижня українці обирали членів національного журі Євробачення-2023 в Дії. Загалом в опитуванні взяли участь понад 724 тисячі користувачів.

Кожен українець мав змогу віддати голос за одного з десяти претендентів на місце журі конкурсу та визначити, хто разом з глядачами оцінюватиме виступи іноземних виконавців у фіналі пісенного конкурсу в Ліверпулі. 

П’ятьом кандидатам, які набрали найбільшу кількість голосів у Дії, запропонують увійти до складу національного журі. Якщо хтось з артистів через вагомі причини не зможе посісти суддівське крісло, то членом журі стане наступний за кількістю голосів кандидат.

За правилами пісенного конкурсу Євробачення та замовника опитування Суспільного результати опитування не публічні. Склад національного журі оголосять 13 травня, у день фіналу Євробачення-2023. Також у цей день будуть доступні підсумки опитування в застосунку Дія. Тож чекаємо результатів разом із вами!

Нагадаємо, що кандидатами в журі стали: ROXOLANA, Олена Гребенюк, Михайло Клименко, Амадор Лопес, Тоня Матвієнко, Олександр Фоззі Сидоренко, Олег Собчук, Світлана Тарабарова, Євген Хмара, Олена Шоптенко.

Опитування в Дії реалізовувалося Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт