Українці найбільше довіряють програмі «Держава у смартфоні» та цифровізації — опитування «Рейтинг»

  Перегляди 5874

За півтора роки Україна зробила значний прорив у цифровізації. Перші у світі паспорти у смартфоні, найшвидша реєстрація бізнесу — усе це стало можливим завдяки програмі Президента «Держава у смартфоні», яку впроваджує Мінцифра разом із іншими міністерствами та міжнародними організаціями. За даними групи «Рейтинг», цю програму українці оцінили найвище — їй довіряють 64% опитуваних.

«Ми будуємо країну в смартфоні. І ми вже бачимо результат — 10 мільйонів користувачів у Дії! Ми йдемо вперед. Це зручно, швидко, а головне — без корупції», — сказав Президент України Володимир Зеленський сьогодні під час підсумкової пресконференції «Президент 2.0». 

Серед головних досягнень на шляху до побудови цифрової держави в 2021 році — Україна стала першою країною у світі, яка узаконила електронні паспорти й прирівняла їх до паперових. А 17 травня команда Мінцифри під час Diia Summit 2.0 презентувала масштабне оновлення Дії — понад 10 зручних електронних послуг.

Зміна місця реєстрації онлайн, податкова в декілька кліків, електронні петиції, е-підпис у смартфоні, автоматична реєстрація ФОП і ще багато революційних для України та світу послуг уже доступні на порталі та в застосунку Дія. А до 2024 року Мінцифра планує перевести 100% публічних послуг в онлайн. Будь-яка послуга від держави буде доступною за кілька хвилин, не виходячи з дому. Замість десяти кабінетів — один портал — Дія.

У лютому також були презентовані 94 проєкти цифрової трансформації України у ключових сферах. Це історична подія на шляху до нової України без корупції, без бюрократії та без черг. Усе це дозволить Україні вже восени цього року ввійти в режим «без паперів».

Дослідження громадської думки проводилося впродовж 16-18 травня 2021 року. В опитуванні брали участь 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт