Українська Siri, ЕКГ в Apple Watch та перепис населення за інноваційними технологіями: Михайло Федоров обговорив з Apple спільні проєкти

Прес-офіс Міністерства
03 вересня 2021, 05:35
  Перегляди 5948

Президент України Володимир Зеленський, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та його заступник Олександр Борняков під час офіційного візиту у США зустрілися з СЕО Apple Тімом Куком та обговорили роботу над спільними проєктами. 

Президент наголосив, що український ІТ-сектор сьогодні стрімко розвивається, а офіційне відкриття офісу Apple в Україні є додатковим свідченням перспективності нашого ринку. «Сподіваюсь, що динаміка розвитку компанії Apple та темпи цифровізації нашої держави допоможуть створити історію успіху Apple в Україні та Apple з Україною», — зазначив Володимир Зеленський. 

Вже понад рік Мінцифра співпрацює з Apple за кількома напрямками. Серед них — локалізація голосового помічника Siri українською мовою, запуск сервісу ЕКГ для Apple Watch та покращення видачі та підбору контенту для українського Apple Music. 

На зустрічі обговорили можливу співпрацю в напрямку перепису населення. Ми хочемо провести перепис населення в Україні з використанням інноваційних підходів та залучити цифрові інструменти. Зараз ми вивчаємо найкращі світові практики, щоб розробити найкращу та найефективнішу методологію для України. 

Apple вже має успішний кейс із проведення перепису населення в одному з американських штатів. Тож обговорили з ними можливість обміну досвідом та сприяння технічними можливостями для України.

“Ми вдячні компанії Apple за постійну співпрацю з нашим міністерством, адже хочемо, щоб українці могли користуватись усіма сервісами компанії. Крім цього, обговорили можливу співпрацю в напрямку навчання програмування школярів, студентів, ветеранів. А також у сфері охорони здоров’я, комп’ютеризації шкіл і локалізації продуктів Apple до українського ринку”, — сказав Михайло Федоров.

Також сторони обговорили можливість побудови компанією Apple дата-центру для сервісів iCloud в Україні — на прикладі центру, який був побудований у Данії. Крім того, презентували проєкт Дія City. 

Одним із питань, які обговорили на зустрічі, було створення української музичної редакторської команди для оптимізації рекомендацій на головній сторінці Apple Music. За підтримки Мінцифри на зустрічі передали спільний лист-звернення до компанії Apple від представників українських виконавців та музичних організацій. Це рішення активно підтримують представники української музичної індустрії, зокрема, Фонд розвитку української музики, лейбли Mozgi Group, LTD Supersymetria, а також Океан Ельзи, Onuka, Pianoboy, Go-A, Христина Соловій, Саша Чемеров, Без Обмежень, Антитіла, Друга ріка, Вова зі Львова та інші популярні виконавці.

Крім цього, Тім Кук та Михайло Федоров обговорили розвиток сфери цифрових документів. Apple цього року запатентувала відображення паспорта та водійських прав у застосунку Wallet. Тому очільник Мінцифри поділився українським досвідом впровадження перших у світі цифрових паспортів та продемонстрував CEO Apple застосунок Дія, який йому дуже сподобався.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт